IREUSZ Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Witam Niedawno trafiłem na sporo fot jakiegoś Niemca Jestem ciekaw czy ktoś go poznaje czy był kimś ważnym ?
blaszak Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 A jakąś fotkę wrzucisz?:))pozdrawiam!
IREUSZ Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Sorki coś tam zle robiłem wcześniej
IREUSZ Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Nie taki koleś je znalazł z negatywami pełno tego miał w kopertach.Kilka jest paskudnych.
IREUSZ Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Kolesie siedzą na boso ale na faje mają (Ja też tak skończę
IREUSZ Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Takich z egzekucji wisielce stosy ciał itp.
ms Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Wrzuć jeszcze inne fotki.I napisz coś więcej (czy były jakieś opisy/podpisy).Ta z cywilami wygląda mi na wschodnie tereny (Rosja, Ukraina).Tak się jakoś kojarzy przez te facjaty, ubrania...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 popieram, wrzuć więcej fot, może się czegoś więcej o autorze dowiemy-gdzie był etc...
MrSmith Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Tak myślałem że z egzekucji.Czy mi się tylko wydaje czy od czasów II wojny tylko Niemcy robili sobie fotki z trupami?
jasradocha7 Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Może warto gdzieś je zanieść do odpowiedniej instytucji.Może okażą się bardzo ważne np.jeśli chodzi o zbrodnie hitlerowskie itd,itp.Pozdro.
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 btw tematu zwłok-nie tylko niemcy lubili fotografować się ze zwłokami, polacy też robili ciekawe rzeczy, poniżej tekst zaczerpnięty z pewnej stronki:(...) po roku 1945 splądrowano sarkofagi. Z opowieści mieszkańców wynika, że wandale nie tylko, powyciagali z pałacowej kaplicy zmumifikowane zwłoki Joanny i Urlicha Schaffgotschow, ale nawet - co brzmi juz naprawdę makabrycznie - dla głupiego dowcipu ustawili je przed lokalna knajpą ... przy rowerze. Pózniej przez dlugi czas poniewieraly sie po parku i plywaly w fosie palacowej. Dopiero po jakims czasie pochowano je w zwyklym grobie nieopodal. "
Lygi Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 ważny ten niemiec to raczej nie był, z tego to widze to był podoficer (sierżant) wiec raczej nie odegrał ważnej roli w 2 wojnie światowej. pewnie zaintrygował cię ten sznur z ramienia. ten sznur to właśnie podoficerski (z oznaką broni), ciekawe tylko po co mu on tam, z tego co wiem nosiło się je raczej tylko przy wyjątkowych sytuacjach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.