Schivelbein Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Mam pytania odnośnie tych słupków :1.Jak sie na nie poprawnie muwi ?2.Co oznaczają oznaczenia na bokach tych słupków ?Za odpowiedzi z góry dziękuje.
Schivelbein Napisano 8 Październik 2008 Autor Napisano 8 Październik 2008 Dzięki. A takie tylko bez napisów po bokach do czego służyły ? (konkretnie)Mi sie wydaje żę do wyznaczania terenu ale lepiej sie zapytać.
Swiety82 Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Nie mam fotki, ale może mi ktoś wyjaśni-co oznaczał krzyż maltański na takich słupkach?
ERWIN Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Słupki z krzyżykiem służą do wyznaczania granic działek gruntowych.
Schivelbein Napisano 10 Październik 2008 Autor Napisano 10 Październik 2008 Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.Pozadrawiam
Schivelbein Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 znalazłem ten słupek na mapie to 92,8 m.n.p.m
Schivelbein Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Mam pytania odnośnie tych słupków :1.Jak sie na nie poprawnie muwi ?2.Co oznaczają oznaczenia na bokach tych słupków ?Za odpowiedzi z góry dziękuje.
Schivelbein Napisano 7 Październik 2008 Autor Napisano 7 Październik 2008 Trójkącik - może najwyższe wzniesienie.
dudzin Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 Są to punkty triangulacyjne, o ściśle określonej wysokości n.p.m.. Służą do pomiarów wysokościowych.
Pytanie
Schivelbein
Mam pytania odnośnie tych słupków :
1.Jak sie na nie poprawnie muwi ?
2.Co oznaczają oznaczenia na bokach tych słupków ?
Za odpowiedzi z góry dziękuje.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.