jacenty2004 Napisano 18 Luty 2004 Autor Napisano 18 Luty 2004 Czy ktoś wie coś na temat takich samoróbek?
Łukasz Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Witam! Ja również posiadam egzemplarz podobny do tej środkowej zapalniczki. Więc może był jakiś stały" wzór okopowy? Dodam, że swoją nabyłem na targu staroci, wygrzebaną wśród arachła" kupiłem za 2zł. Pozdrawiam, Łukasz
beyo Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Na rosyjskich okopach trafiłem 3 podobne. Z tego jedna wykonana była z łusek - co ciekawe niemieckich. Część cylindryczna z łuski bodajże mauserowskiej, a nakrywka na knot z jakiejś mniejszej (6.35mm).Klasyfikowałbym to jako bardziej zaawansowaną sztukę okopową" kontynuowaną także po wojnie.
jacenty2004 Napisano 18 Luty 2004 Autor Napisano 18 Luty 2004 Czy ktoś wie coś na temat takich samoróbek?
Cyrograf15 Napisano 18 Luty 2004 Napisano 18 Luty 2004 Takie wynalazk w Polsce powstawały do czasu wejścia zapalniczek gazowych to jest do lat sidemdziesiątych. Te twoje wyglądają na starsze. Sam też kilka posiadam, są śliczne i często bardzo pomysłowe.Wojtek
Cyrograf15 Napisano 18 Luty 2004 Napisano 18 Luty 2004 Takie wynalazk w Polsce powstawały do czasu wejścia zapalniczek gazowych to jest do lat sidemdziesiątych. Te twoje wyglądają na starsze. Sam też kilka posiadam, są śliczne i często bardzo pomysłowe.Wojtek
Pytanie
jacenty2004
Czy ktoś wie coś na temat takich samoróbek?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.