Rubikon Napisano 3 Październik 2008 Autor Napisano 3 Październik 2008 Witam i proszę o identyfikacje szabli ze swastyką.
Rubikon Napisano 3 Październik 2008 Autor Napisano 3 Październik 2008 Witam i proszę o identyfikacje szabli ze swastyką.
kowalinho Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 Masakra... Dziwaczne połączenie radzieckiej szaszki (do pochwy której mocowano bagnet do mosina ) z pałaszem, mieczem samurajskim i szablą oficera Heer :-)
ejni Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 LOL pierwszy raz takie cos widze ale gratulecje ze masz chociasz takie cos ;p
kijow Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 bywały takie cuda Niemcy lubili przerabiać zdobyczna białą bron.
lain Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 Z szablą heer to nie ma nic wspolnego.Swastyka jest odwrócona.Może jakiś dziki wschód?
Gniewkos Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 jak auto z Francji sprowadzone do Polski:) składak:D
kowalinho Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 Kijow - to pokaż proszę zdjęcia z epoki z takim czymś. Albo chociaż powiedz mi na bazie czego niby by to miało być zrobione.Rękojeść ma chyba niby przypominać szaszkę dragonkę" wz1881, z uciętym jelcem i końcówką jelca stylizowaną na jakiegoś ptaszora. Popatrzcie na sam uchwyt - mniej więcej dwukrotnie dłuższy niż w szaszkach, wygląda prawie jak miecz samurajski. Głownia ma niby przypominać szaszkę - ale ma krzywiznę tak małą, jak pałasz. Pochwa jest wariacją na temat pochwy szaszki. Oczywiście z nieodłącznym mosinowskim bagnetem.Dla mnie to wytwór czyjejś chorej wyobraźni.
danieloff Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 To jakaś wariacja na temat miecza Wiedźmina, w każdym razie totalne fantazy:-)
kijow Napisano 3 Październik 2008 Napisano 3 Październik 2008 kowalincho masz racje to jest chlam i mi się wydaje ze jest to robota z chin oni teraz dużo klepią szabli a szczególnie radzieckich dragonek szaszek no i zaczyna się wysyp niemieckich bagnetów widziałem już taki egzemplarz na giełdzie w PRADZE
Pytanie
Rubikon
Witam i proszę o identyfikacje szabli ze swastyką.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.