Skocz do zawartości

Kolekcja za milion złoty ?!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czy będziemy pleść głupoty, czy nawet wymyślimy coś super zaje... ustawę!!! Nic to nie da. Nie nie jestem pesymistą, ale zadam jedno proste pytanie:
- czy jesteście w stanie zebrać 100 000 podpisów pod projektem??
_ lub ma ktoś ojca, wujka czy kogoś kto jest posłem i może mieć wpływ na to aby popchnąć ja pod obrady sejmu?
- i czy byli byśmy na tyle silni aby pokonać niechęć i lobby archeologów i muzealników??

ps: co do liczby podpisów nie jestem pewny więc proszę nie łapać za słówka
Napisano
Ten problem był już na forum, ale chętnych jest niestety tylko kilku, reszta woli się wypróżniać".

Środowisko jest zbyt zastraszone i niespójne na to aby porywać się na zmianę prawa. Można w zupełnie inny sposób wpływać na rzeczywistość.

Ale przecież Was to nie interesuje, Wy wolicie narzekać.

Jak sie sami nie wyzwolicie, to do końca Świata pozostaniecie niewolnikami.

traper6: napisałem Ci na priva, może Cię to zainteresuje.
Napisano
Gdybyś był kobietą to bym mógł Cię łapać za co innego...
Ale tak na poważnie.
Jak wiesz Ustawa o broni i amunicji pozwala posiadać legalnie broń wyprodukowaną do roku 1850.
158 lat temu to nie był zabytek muzealny, tylko narzędzie walki które zadawało wtedy śmierć i cierpienie.
Nikt nie zbieral wtedy (i później) 100 000 podpisów, abyś mógł to w tej chwili legalnie trzymać na przysłowiowej ścianie.
Zrobił to czas i postęp techniki.
Napisano
Rozumiem...
Mesjanizm - oraz - Wodzu prowadź...

Podaj choć jedną nazwę - swojej kolekcji
a dowiesz się - (zapewne), że z powodu niekompletności - nie podlega definicji kolekcji"...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie