Maciej G Napisano 18 Luty 2004 Autor Napisano 18 Luty 2004 Znacie może jakies ciekawe strony z fotografiami,rysunkami , obrazkami , obrazami malarzy lub których tematem byłby wrzesniowy polski kawalerzysta . Proszę pomóżcie . Pozdrawiam - Maciej G.
jazlowiak Napisano 18 Luty 2004 Napisano 18 Luty 2004 Rysunek do książki kawaleria Samodzielna w bitwie nad Bzurą". Niestety jeszcze przed poprawkami - brak rękawiczek, nieprawidłowe sakwy, za nisko futerał od Visa etc. Ale ogólnie ładny. Czy chodzi o takie rysunki?
Maciej G Napisano 18 Luty 2004 Autor Napisano 18 Luty 2004 Jak najbardziej!! Dzięki proszę o jeszcze . Foty też. Nie jestem biegły w temacie i nie znam wszystkich - nie obraź się - jestes autorem publikacji ?, rysujesz-malujesz ? , jesteś wydawcą ? Dzięki i pozdrawiam !
Maciej G Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Mam jeszcze pytanie . Czy nasza kawaleriia używała tylko Adrianów ? Czy wz.31 również? Może znacie jakąś stronkę z ładnie pokazanymm ekwipunkiem takiego żołnierza.Jazlowiak proszę podeślij coś jeszcze!
Gość Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Jśli nie zbierałeś Gazety wojennej to żałuj masz tu adres gdzieś tam są zdięcia z gazety wojennejwilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/index.html pozdrawiam Lufas
Maciej G Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Gazetkę kiedys widziałem u kumpla. Z poważanieem ale ten adres jest cos nie bardzo.
zelig Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Kiedyś znalazłem taki link:http://www.zurawiejki.horsesport.pl/regul/inspak/p1.htmlmoże się Wam przyda.
jazlowiak Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 W kampanii wrzesniowej uzywano tylko hełmów wz. 15. A na zdjeciu Piotr Piekarczyk podczas BZury 2003.
jazlowiak Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 i ułan w hełmie wz. 15 - też Bzura 2003A ja jestem Redaktorem Naczelnym Nowego Przeglądu Kawaleryjskiego i szykuję tę ksiązkę do wydania:-)
Maciej G Napisano 21 Luty 2004 Autor Napisano 21 Luty 2004 Jazlowiak wielkie dzieki. Ladne to zdjatko 1 w ruchu.Moz jeszcze cos takiego pokazesz.Czy Ty masz cos doczynienia rowniez z tzm odzialem kawaleri ktorz paraduje w W wie 11.listopada ?
akagi Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 zdjęcia z Bzury w tym ułanów sa na www.grh.friko.pl
pieczarka Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Może to pierwsze jest i ładne, ale dla mnie widać na nim jak poleciałem na twarz" (utrata równowagi w cięciu szablą).W defiladach np. 11 listopada w Wa-wie najczęściej występuja 3-4 różne formacje:-Szwadron Kawalerii Wojska Polskiego-Ochotniczy Szw.Kaw. w barwach 1 Pułku Szwoleżerów JP ze Stow.Szwadron Jazdy RP-reprezentacja Polskiego Klubu Kawaleryjskiegoi np. ostatnio reprezentancja kawalerii harcerskiejPieczarka - kawalerzysta ze zdjęcia w ruchups. Jazłowiak czy na tym rysunku jest przez przypadek Marek B.?
pieczarka Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Jazłowiak jeżeli jeszcze poprawiacie te rysunki to na tym wskazane by było aby dolna krawędź złożonej peleryny/pałatki była wyrównana do dolnej krawędzi stroczonego płaszcza (patrz Instrukcja...")
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.