Skocz do zawartości

Kto jest na tyle odważny i wstawi swoje zdjęcie

pawian30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Huku moja wypowiedź skierowana była do niejakiego Kijowa który to najpierw w innym wątku zełgał tego niby autochtona a następnie wkleił jego zdjęcie ze to niby on - Moja logika tego nie obejmuję
Pozdro
Napisano
Perła Chmielowa to naszaaaaa króloooowaaaa!!! Ech, beztroskie czasy studenckie się przypominają, a Perłę można już dostać nawet w Warszawie, poza tym to jeden z nielicznych Browarów, który nie należy jeszcze do żadnej Grupy Heineken, Grolsch i innych molochów, produkujących kilkadziesiąt marek piwa z jednego kotła...
Napisano
Perła chmielowa była elementem mojej kawalerki więc jak tu sie nie skusić.
Synkowi jednak nie smakuje chyba do delektowania się nią trzeba odpowiednich warunków albo sentymentu.

Żonka strzeliła foto
Napisano
Fakt, że nadal perełka" najlepiej smakuje mi w Lublinie - lubelski chmiel, lubelskie powietrze, do tego paluszki z Lubelli i ożywa wspomnienie studenckich imprez:-)
Napisano
Muszę potwierdzić i czasy (studenckie) spożywania (niestety niekiedy nadmiernego, przez co następowało zaburzenie smaku) - te same.

Na rożne sposoby - na zimno, na ciepło, z sokiem i bez:)

Teraz mam problem ze znalezieniem tego browaru w małopolskiej krainie - przedziwne wynalazki z wielu podziemnych wytwórni prężą się na półkach, a perły brak.
Napisano
w poszukiwaniu listy dystrybutorów natknąłem się na:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Per%C5%82a_(piwo)

co za czasy, kiedy człek spożywał to piwo gdzieś w Polsce w latach 90. nie przypuszczał, że perła doczeka się wpisu w encyklopedycznych zasobach internetowych, a także że zdobędzie tyle nagród.

Acz na tle innych piw, jakże do siebie wówczas (i dziś) wybitnie podobnych (no, może z mocnych wyróżniała się wtedy warka strong) perła była po prostu inna, taka miła odmiana od monotonii zbieżnych w smaku browarów, zaś niewielkie różnice wynikały raczej z indywidualnej konstrukcji smakowej spożywającego :-).

Miło, że temu browarowi się udało, a marketingowcy nie zaspali.

Tyle, że jak widać wciąż ten browar nie może trafić na zasłużoną półkę piw w niektórych spożywczych wielkopowierzniowcach (i czasami w ogóle znaleźć się w ich ofercie).
Napisano

No i jest jeszcze jedno piwo z Lubelszczyzny o lokalnym smaku, nie skażonym korporacyną masówką - Zwierzyniec, browar z tradycjami, obecnie w jednej grupie z Perła Browary Lubelskie S.A.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie