dziuba8024 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 koledzy pomozcie zdecydowac proxima a minelab x terra 50 ktory lepszy interesuje mnie kolorek i ktory glebszy
egon10 Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 x 50 to dobry sprzet na monety,jest jednak dosc plytki.Proximy nigdy nie mialem w reku,jednak wyciagajac wnioski z wypowiedzi urzytkownikow rutusa jest to wykrywacz zde cydowanie glebszy niz minelab x50 i bardziej uniwersalny.pozdr.egon
dziuba8024 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 koledzy nikt nie mial okazji sprawdzic tych wykrywaczy lub widziec jak pracuja w podobnym terenie wiadomo ze kazdy bedzie chwalil swoj , a opini jest tyle ze naprawde nie wiem w co wierzyc .
dziuba8024 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 koledzy pomozcie zdecydowac ja mam x terre 50 a chcem cos glebszego mam mozliwosc zamiany na proxime i nie wiem co zrobic .zebym zle nie wyszedl chodzi mi ze nie chodzilem ze statykiem i nie wiem czy warto sie zamieniac
Zwierzu Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Nie słuchaj bzdetów ze X -terra 50 jest dosc płytki".Moze jest w niedoswiadczonych rękach.Aby wydusic bardzo dobry zasieg trzeba KONIECZNIE STROIC DO GRUNTU.Na ustawieniach fabrycznych zasięg jest przeciętny ale nie słaby.A mam porównanie bo miałem juz kilka wykrywek a jeszcze inne widziałem w akcji.PozdroZwierz
Catadero Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Proxima statyk??? Jest to tylko jedna z funkcji tego wykrywacza, której nie musisz używać.Najpierw poczytaj (a jest wątków od groma) a potem zdecyduj. Każdy,może prawie każdy, wykrywacz ma zwolenników i przeciwników. Wyboru najlepiej dokonać samemu. Chyba, że w razie czego" chcesz mieć na kogo zwalić winę za nietrafny, Twoim zdaniem, wybór.C.
VanWorden Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Witam.Stricte w kwestii zasięgu Proxima sięgnie głębiej niż X50 w typowym gruncie. Pomyśl jednak czy warto zamieniać bo Proxima wymaga jednak dobrego poznania by wycisnąć z niej ostanie soki;)PozdrawiamVW
PG Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Chodzę na Terrce 50, miałem okazję dwukrotnie ywalizować" z nowym Rutusem w terenie, i X-Terra w niczym Proximie nie ustępowała. W kwestii zasięgu przy dobrym dostrojeniu do gruntu z Terrki można trochę wycisnąć, choć napewno nie będzie to zasięg Rutusa.
Zwierzu Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Pamietajmy Panowie ze 50-tka pracuje tez na sondzie 10,5 ,nie tylko na standartowej 9-tce.I wydaje mi sie ze podczas pracy na 10,5" zasieg bedzie porównywalny do Proximy.
VanWorden Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 O ile mi wiadomo to Rutus planuje wypuścić wkrótce większą cewkę do Proximy, ale przecież nie w samym zasięgu rzecz a w dobrej dyskryminacji, czułości, czasie reakcji i maskowaniu celu..PozdrawiamVW
egon10 Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Zwierzu doskonale wiem jak cewke x50 ma w standarcie,doskonale tez wiem jakie ma parametry,i tak ze doskonale wiem jak nalezy wykrywke strocic do gruntu.Wiec to nie sa bzdury co pisze,co najwyzej subiektywne odczucia.pozdrawiam egon
Zwierzu Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Panie egon10To naprawde tylko subiektywne odczucia albo brak głebokich sygnałow.Ja ostatnio przy dobrze dostrojonej do gruntu 50-tce wyciągnąłem klamre alu WH z głebokosci...hm nie wiem ale calutka ręka mi weszła w dołek.A o innych głebszych fantach nie wspomne.PozdrawiamZwierz
reglass Napisano 18 Wrzesień 2008 Napisano 18 Wrzesień 2008 Witam!Polecam Rutusa w moim odczuciu jest lepszy od x50 jak VW na pisał nie chodzi o sam zasięg . . na pewno będziesz zadowolony. Solaris był już dobry a ten jest lepszy.
Mark_K Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 zasięgi to nie wszystko!! a w dyskryminacji x-terra na pewno będzie lepsza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.