Skocz do zawartości
  • 0

Cos jak odznaka?

Wielka PL

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
coraz rzadszy ze względu na wprowadzenie ciupag made in china" -oki wy jestescie madrzejsi zwracam Honor,jak by bylo inaczej to bym niedawal w tego w dziale ID,rozumiem coraz rzadszy chlam dla turystow zaj.......
Napisano
Po prostu dzisiaj już niewiele osób chce kupować takie pamiątki. Wystarczają fotki z cyfrówki i w kompie. Za PRL-u taka wisząca na ścianie ciupaga, drewniane talerze z Bułgarii czy porcelit z NRD wzbudzały zazdrość wśród znajomych. Dzisiaj, gdy prawie bez przeszkód można podróżować po świecie taki chłam nie ma racji bytu i ląduje w śmietnikach.
C.
Napisano
tez tak myslalem tylko,ze miejsce nie te,bo do gor mam jakies 500km.a to znalazlem w juz nieistnialej wiosce,w okolicach starej lesniczowki,do najblizszej wioski jakies 12-14km.,ciezko mi cokolwiek sadzic.
Napisano
Trochę ograniczone myślenie-do gór mam 500km. Masz jak byk napisane-chłam dla TURYSTÓW. To oni zabierają takie blaszki z Zakopca czy innego Dunajca i rozwlekają po całym kraju i świecie. Od dziesiątków lat. Turystyka istniała od zawsze-Kolumb, Marco Polo itp. i od zawsze była to okazja dla tubylców na zarobek.
C.
Napisano
~(Wzorowy Ceper" II stopnia)
przyznawany za odwiedzenie Sukiennic, Zakopanego et.c., po wniesieniu opłaty za ciupagę...
coraz rzadszy ze względu na wprowadzenie ciupag made in china"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie