wujekblacha Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Autorzy widowiska bez udziału których...inscenizacja nie odbyłaby się ;)
wujekblacha Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Dlatego jeszcze raz gorące podziękowania dla GRH 51 pułku piechoty strzelców kresowych" z Iłży oraz GRH Żelazny Orzeł" z Białegostoku za przeprowadzenie inscenizacji, która na zawsze pozostanie w pamięci wszystkich wówczas obecnych.Do zobaczenia!:)
mario33 Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 słów brak... to była rekonstrukcja, inscenizacja czy zlot militarny ?żebym wiedział jak to sobie wszystko ułozyć żeby się nie zgubić we własnych myślach...
revolt Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 nie była to ani rekonstrukcja,ani zlot militarny,nawet nie inscenizacja tylko przedstawienie uliczne:)
wujekblacha Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Zbytnia skromność przez kolegę revolta przemawia :)))Dla smaczku i uzupełnienia części historii, Polska Kronika Filmowa Nr.1 kręcona właśnie na tym lotnisku:http://pl.youtube.com/watch?v=uRFBz65-3tI
kamilo Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Robercie Żelazny Orzeł Sekcja Lubelska dziekuje za przyjęcie i za zaproszenie na uroczystosci do Panów co chcą sie przyczepi informuje że w trakcie uroczystosci na które byliśmy zaproszeni zorganizowalismy pokaz dla zgromadzonej publicznosci w którym zostały wyk. motocykl odrazu nadmienie że ruski żeby nie było potem spekulacji oraz repliki umundurowania i wypos. z okresu 1944-45 ( wojsk Niemieckich i Polskich zgr. partyzanckich)dziekuję w imieniu własnym Robetowi za tak miłe przyjęcie
Hindus Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 „…repliki umundurowania i wypos. z okresu 1944-45 ( wojsk Niemieckich…”z tym stwierdzeniem Kolego Kamilo ja bym się nie zgodził i wiesz, że mam rację.Patrząc jednak na całe wydarzenie w kategorii edukacji historycznej myślę, że warto podejmować wysiłek i uatrakcyjniać takie uroczystości obecnością grup rekonstrukcji historycznej.PozdrawiamHindus
kamilo Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Kolego Hindus wiesz że mnie wojsko niemieckie mało interesuje i mało na jego temat mogę powiedziec ale zgadzam się z tobą co do obecności na takich uroczystosciach GRH
wujekblacha Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 A ja się zgadzam z wami ;)Dodam, że dzięki temu w Serokomli będzie z setkę obserwatorów więcej ;)
imek46 Napisano 24 Wrzesień 2008 Napisano 24 Wrzesień 2008 Dodam, że klub modelarski ZTS Lublin też był obecny na tej imprezie. Nasze modele można było oglądać na sali gimnastycznej. Była tam min. diorama lotniska w Dysie z 1944 z ponad 40 samolotami 1 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego Warszawa". Ale głównie chodziło tu oto że zarówno poprzez rekonstrukcję jak i modelarstwo można zainteresować młodzież i dzieci historią naszego kraju i nie tylko. I pokazać, że można również tak spędzać wolny czas a nie tylko przy komputerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.