pono0 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 witam Z pewnością wiem że jest to szpic od pickelchauby niestety na obcojęzycznych stronach nie mogę rozczytać się kto nosił tego rodzaju szpice dlatego proszę o pomoc. wysokość 7 cm czubek ma gwint tak ze można odkręcić go od podstawy
pono0 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 http://kaisersbunker.com/dunkelblau/helmets/dbh61.htmWitam mój szpic jest dokładnie taki sam jak na linku podanym wyzej
abcd Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Faktycznie,teorja o zgnieceniu była bez sensu,znalazłem jeszcze jedną o podobnym szpicu także oficerską z Hesji.
pono0 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 to znaczy ze jest to standardowy szpic oficerskiej pickelhauby ? czy tez może jakiś konkretnych jednostek
abcd Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Jak na razie z tych 2 przykładów wynika że takie szpice nosiły przy pickelhaubach jednostki heskie,i raczej oficerowie.
pono0 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 czy mogę prosić o wyjaśnienie terminu jednostki heskie gdyż nie jest mi znany
banderas Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Cze.Do tego sympatycznego tematu dodam fotę biskwitowego wojaka,wypisz-wymaluj.pzdr.
pono0 Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 witam Z pewnością wiem że jest to szpic od pickelchauby niestety na obcojęzycznych stronach nie mogę rozczytać się kto nosił tego rodzaju szpice dlatego proszę o pomoc. wysokość 7 cm czubek ma gwint tak ze można odkręcić go od podstawy
Pytanie
pono0
witam
Z pewnością wiem że jest to szpic od pickelchauby niestety na obcojęzycznych stronach nie mogę rozczytać się kto nosił tego rodzaju szpice dlatego proszę o pomoc. wysokość 7 cm czubek ma gwint tak ze można odkręcić go od podstawy
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.