Hermanos Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Kupiłem taki oto hełm niemiecki, ale myśle ze jest to hełm strażacki, albo coś, bo wygląda jakby był wykonany z blach a nie odlany (bo takie chyba były te ormalne")Jakby ktoś chciał to moge nowe zdjęcia zamieścic.
kloki Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 nie chodzi o polozenie wywietrzników, bo we wszystkich modelach byly w tym samym miejscu.chodzi o strukturę wywietrznika, t.j. czy jest tłoczony czy nabijany...
Hermanos Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 Ja go za 15 kupilem.Jednak jestem desperatem...A co do wywietrzników to są na wysokości ok.9,5 cm.
Hermanos Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Kupiłem taki oto hełm niemiecki, ale myśle ze jest to hełm strażacki, albo coś, bo wygląda jakby był wykonany z blach a nie odlany (bo takie chyba były te ormalne")Jakby ktoś chciał to moge nowe zdjęcia zamieścic.
Molke Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Co do jego wartosci to bylby warty cokolwiek jakby byl caly :) w takim stanie jest jak dla mnie warty mniej niz kilogram w skupie zlomu :) ani to fajny fant na dekoracje ani egzemplarz nadajacy sie do odnawiania. jeszcze jakby byl popekany ale bez ubytkow to mozna sie bawic z nudow migomatem ale kombinowac z nadstawianiem ubytkow to chyba zabawa dla wytrwalych i nie warta zachodu :)
stedke Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 helmy byly wytlaczane a nie odlewane i byly z lachy". a fotki daj calosci bo tak to niewiele.ale po tym co widac jest to wersja jeszcze z zawijana blacha do srodka.Pozdro
festunguben Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Hełmy bojowe tez były robione z blachy tyle, że grubszej. Poza tym nie słyszałem żeby je odlewali. No chyba, że się mylę. Pzdr
riteks Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Jak dla mnie to wygląda na wojskowy,niemiecki hełm M35.
Hermanos Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Tu macie jeszcze jedno (nie najleprze) zdjęcie.Niedługo dam nowe - ładniejsze
riteks Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Troszkę się poprawie.Jako,że wywietrznik jest chyba bezpośrednio tłoczony w blasze a nie z osobnego elementu,to jest to hełm M40.
Lord_Macragge Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Jakby Kolega mógł dać zbliżenie wywietrznika, to by można było rozróżnić, czy to M35, czy M40.Lord_Macragge
Hermanos Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Wsadzilem go w elektrolize. Nie zezre mi go ona? Ile by go trzeba tak męczyc?
yorik Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Sprawdzić można samemu.Jak wywietrznik wbity w dzwon jako osobny element to M35.Jak wytłoczony w dzwonie to M40.
Hermanos Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 No, oddzielna częścią to on nie jest.
kloki Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Ojjj... :X Stan nie za ciekawy. Jest to niemiecki standardowy hełm wojskowy z okresu II Wojny Światowej. Model hełmu M35 bądź M40. Nie widze dokładnie wywietrzników.Pozdrawiam
Pytanie
Hermanos
Kupiłem taki oto hełm niemiecki, ale myśle ze jest to hełm strażacki, albo coś, bo wygląda jakby był wykonany z blach a nie odlany (bo takie chyba były te ormalne")
Jakby ktoś chciał to moge nowe zdjęcia zamieścic.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.