persecutor Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 http://facet.interia.pl/militaria/milimaniacy/news/wiecej-niz-zabawa-w-wojne,1172326+
random Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Przeczytałem w tytule posta pismaki" i już się przygotowałem na najgorsze a tu tymczasem zupełnie sensownie napisane.
leowawa Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 dokładnie, uwazam że jest napisany bardzo sensownie.
mario33 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 i znowu jesteśmy na czołówkach gazet... :)))MarioKG EdelweissStowarzyszenie Pasjonatów Munduru i Pamięci
ARTUT Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Bardzo fajny artykuł. Widać, że autorka dogłębnie zbadała temat.
Yuri100GJR Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Co rozumiesz pod pojęciem dogłębnie"??<lol>A całkiem serio - to wg. mojej skromnej opinii całkiem pozytywny artykuł na całkiem popularnym portalu. Cóż chcieć więcej ;)
Hindus Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 I wybrała ładne zdjęcia do jego zilustrowania :)
Mistrzu Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Podziwiam odwagę kolegi Szymona Hrebendy. Po doświadczeniach innych rekonstruktorów gdy pismaki z GW przeinaczali fakty mógł się spodziewać tego samego.
kurkow Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Mimo wszystko w tym wypadku powstrzymałbym sie od użycia słowa pismaki". Jeżeli już ktoś napisze coś sensownego o rekonstrukcjach, to nie wypada go obrażać prawda?
Irke Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ponieważ ten wątek mało się rozwinął więc wrzucam tego linka tutaj :-))) http://poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/895952.html
Steiner7 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Temat jak zwykle ogórkowy".W takim samym stopniu trzebaby zakazać produkcji akcesoriów sowieckich i idąc dalej tym tropem, carskich, pruskich, krzyżackich.To oczywisty absurd!Dziennikarze niemieccy piszą, że u nas jest zagłębie" produkcyjne nazi-gadżetów, ale już nie piszą, że największym odbiorcą są właśnie Niemcy!Kiedyś na Bzurę przyjechała niemiecka telewizja ZDF. Miała w d... rekonstrukcję! Filmowała tylko namioty handlarzy, którzy sprzedawali iemczyznę", to dla nich był NEWS!
Horhe Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Zagłębie produkcyjne,to Federacja Rosyjska, tylko tam niewielu Niemców dociera.
Irke Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Jak zwykle ani słowem w takich artykułach czy wypowiedziach zza Odry o firmie Sturm. Nasi są dla nich konkurencją jakby nie patrzeć :-)))
Dyrman Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Kolego Irke, a wskaż mi produkt firmy Sturm ozdobiony swastyką, runami czy jakąkolwiek inna s y m b o l i k ą III Rzeszy. Bo oto w tym wszystkim idzie.
mario33 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Co więcej, Sturm sprytnie stara się możliwie często wszywać współczesną metkę 'made by Sturm-miltec', która jest argumentem że to nie żadna reprodukcja tylko współczesny wyrób. Ile się napociłem żeby ją ładnie wypruć z torby do A-ramy...
Irke Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Kolego Dyrman, nie tocz jałowej dyskusji. Bo nie chodzi w tym artykule o ozdabianie produktów symboliką, a o same produkty!!!!! Jesli chodzi o mundur lub nakrycie głowy - rodzimej produkcji - u nas tez możesz je kupić bez obszycia (samemu możesz wybrać jakie chcesz i gdzie chcesz dokupić). Czyli podobnie jak w Sturmie. Pewnym kręgom za Odry nie podoba się że u nas jest konkurencja. Wolą głośno krzyczeć co my" tu produkujemy. Natomiast słowem nie wspominają o swoich".
Dyrman Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Teza, że MSW Brandenburgii ierze w obronę" STURMa jest kosmiczna, tym bardziej, ze STURM jak napisałem nie umieszcza na swych produktach symboli III Rzeszy i jest legalnie działającą w Niemczech firmą. Tak wiec właśnie chodzi tu o ozdabianie tychże produktów symboliką nie zaś o same produkty. no ale to podobno ja toczę jałową dyskusję.
Steiner7 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Panowie!Teraz i tak wszystkie gazety będą pisały o wyborach prezydenta w USA.Co nas to obchodzi?Jak juz piszą, to przynajmniej niech nie robią błędów w nazwach.W jednej gazecie piszą, że jesteśmy e", a tydzień później dzwonią z innej gazety, że jesteśmy cacy" i żeby udzielić wywiadu, dać możliwość zrobienia zdjęcia.Takie życie...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.