Skocz do zawartości

Pismaki znów o rekonstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co rozumiesz pod pojęciem dogłębnie"??<lol>

A całkiem serio - to wg. mojej skromnej opinii całkiem pozytywny artykuł na całkiem popularnym portalu. Cóż chcieć więcej ;)
Napisano
Podziwiam odwagę kolegi Szymona Hrebendy. Po doświadczeniach innych rekonstruktorów gdy pismaki z GW przeinaczali fakty mógł się spodziewać tego samego.
Napisano
Mimo wszystko w tym wypadku powstrzymałbym sie od użycia słowa pismaki". Jeżeli już ktoś napisze coś sensownego o rekonstrukcjach, to nie wypada go obrażać prawda?
  • 1 month later...
Napisano
Ponieważ ten wątek mało się rozwinął więc wrzucam tego linka tutaj :-)))
http://poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/895952.html
Napisano
Temat jak zwykle ogórkowy".
W takim samym stopniu trzebaby zakazać produkcji akcesoriów sowieckich i idąc dalej tym tropem, carskich, pruskich, krzyżackich.
To oczywisty absurd!
Dziennikarze niemieccy piszą, że u nas jest zagłębie" produkcyjne nazi-gadżetów, ale już nie piszą, że największym odbiorcą są właśnie Niemcy!
Kiedyś na Bzurę przyjechała niemiecka telewizja ZDF. Miała w d... rekonstrukcję! Filmowała tylko namioty handlarzy, którzy sprzedawali iemczyznę", to dla nich był NEWS!
Napisano
Jak zwykle ani słowem w takich artykułach czy wypowiedziach zza Odry o firmie Sturm. Nasi są dla nich konkurencją jakby nie patrzeć :-)))
Napisano
Kolego Irke, a wskaż mi produkt firmy Sturm ozdobiony swastyką, runami czy jakąkolwiek inna s y m b o l i k ą III Rzeszy. Bo oto w tym wszystkim idzie.
Napisano
Co więcej, Sturm sprytnie stara się możliwie często wszywać współczesną metkę 'made by Sturm-miltec', która jest argumentem że to nie żadna reprodukcja tylko współczesny wyrób. Ile się napociłem żeby ją ładnie wypruć z torby do A-ramy...
Napisano
Kolego Dyrman, nie tocz jałowej dyskusji. Bo nie chodzi w tym artykule o ozdabianie produktów symboliką, a o same produkty!!!!! Jesli chodzi o mundur lub nakrycie głowy - rodzimej produkcji - u nas tez możesz je kupić bez obszycia (samemu możesz wybrać jakie chcesz i gdzie chcesz dokupić). Czyli podobnie jak w Sturmie.
Pewnym kręgom za Odry nie podoba się że u nas jest konkurencja. Wolą głośno krzyczeć co my" tu produkujemy. Natomiast słowem nie wspominają o swoich".
Napisano
Teza, że MSW Brandenburgii ierze w obronę" STURMa jest kosmiczna, tym bardziej, ze STURM jak napisałem nie umieszcza na swych produktach symboli III Rzeszy i jest legalnie działającą w Niemczech firmą. Tak wiec właśnie chodzi tu o ozdabianie tychże produktów symboliką nie zaś o same produkty. no ale to podobno ja toczę jałową dyskusję.
Napisano
Panowie!
Teraz i tak wszystkie gazety będą pisały o wyborach prezydenta w USA.
Co nas to obchodzi?
Jak juz piszą, to przynajmniej niech nie robią błędów w nazwach.
W jednej gazecie piszą, że jesteśmy e", a tydzień później dzwonią z innej gazety, że jesteśmy cacy" i żeby udzielić wywiadu, dać możliwość zrobienia zdjęcia.
Takie życie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie