Swiety82 Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Mieliście kiedyś jakieś przygody ze żmijkami etc..?Ostatnio penetrując leśne ruiny, napotkałem na swojej drodze jakiegoś węża-barwy jasnej miedzi(a nawet można powiedzieć że beż?), młody był to osobnik, ok. 30 centymetrowy. Z ciekawości pogooglowałem trochę i wydaje mi się że to polska żmija zygzakowata(jako takich żółtych plam na głowie się nie dopatrzyłem-w przypadku np. zaskrońca).Wie ktoś co to było? Czy w pobliżu może być jakaś nora tych zwierzaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Pewnikiem PADALEC,czyli jaszczurka bez noga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 http://www.gadyiplazypolski.amend.pl/galeria.php#2Porównaj sobie co to było. Ja prawdopodobnie spotkałem eskulapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Tak się właśnie zastanawiam że raczej był to właśnie padalec.ps. Przed tym eskulapem na szlaku to bym chyba w podskokach wiał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 No, ja go długą gałązką delikatnie przed nosem, a on zamiast zwiewać atakował jak kobra;))..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 kobra kobretti?ja ratowalem mlodego zaskronca coby go auta nie rozjechaly - w durnocie chcialem wziasc do reki ale byl szybki jak blyskawica - skorzystal laskawie z kawalka patyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 troche niewyrazne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 ja na swojej drodze jak do tej pory spotykam najczęściej zaskrońce i jaszczurki ;) he hea oto jedna z tych bardziej fotogenicznychpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 mała prośba, nie traktujcie wszystkiego co pełza saperką, czy to zaskroniec, czy żmija już nie wspomnę o padalcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Kolego, możesz być pewien że zwierzątkom które stanęły MI na drodze nie stała sie żadna krzywda.fotka pamiątkowa i każdy w swoją stronę he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 220V piekna samica zwinki;], apropos czy widzial ktos w zyciu jaszczurke zielona?z tego co mi wiadomo jest jeszcze spotykana w rejonie poludniowej Polski(region cieszynski):> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 o taka;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.