adrian wlkp Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 witam.chce zmienic wykrywke na inny model.interesuje mnie militarka.mam juz 2 wybrane modele tylko nie wiem który kupic.prosze o pomoc w wyborze.smętek czy salamandra??
rabat Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 no to sie człowieku pogubisz. thomson będzie ci proponował salamandre a wiele innych ludzi smętka. ostatnio też miałem taki dylemat. rozmyślałem też nad tymi wykrywkami i nad whites'em tm808. lecz zdecydowałem się na smętka bo jest to polecany sprzęt przez wiele osób i łatwo go sprzedać.salamandra niby lepsza od smętka według thomsona lecz moim zdaniem mniej znana i ciężko ją sprzedać. a whites tm808 nie jest na moją kieszeń ale gdybym miał na niego to bym go brał
havir Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Adrian a na czym chodziles do tej pory i ile czasu?
Saper93 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 No, a ja bym brał salamandre. Po pierwsze jest lżejsza, po drugie jest tańsza i po trzecie to podoba mi sie cała ta konstrukcja:)Słuchy chodza ze łapie na dyskrymie, klamre na fłebokosci 60cm w ziemi, ale czy to prawda? nie wiem. Pozdrawiam!
QB@ Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 ja polecam ci smętka, chodzę nim już ponad roku i nie zamierzam się z nim rozstawać, ma zawodną konstrukcję ale też efektowne osiągi, 3 dni temu złapał sygnał w okopie na 1,5 m,był to niestety kawał poprzestrzelanej blachy.Pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Szczerze powiem że nie za bardzo mi się chce wierzyć w takie trafienie na 1,50 metra chociaz sam miałem smetka dobry rok czasu.A to dlatego że okopy średnio miały głębokośc 110cm.Może napisz w jakim trybie pracy to znalazłeś i z jaka cewką,to może uwierze ale ciężko będzie mnie przekonać.Ja zamówiłem whites tm 808 ze stanów na głeboką militarkę,więc zobaczymy jak to będzie.pozdr.
thomson Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Salamandra i tyle. Smetek jej do piet nie dorasta. Przeciez lazilem tez ze smetkiem i mam porownanie.Ale robcie co chcecie.
grzech Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Polecam salamandre osobiście posiadałem smętka a teraz chodzę z salamandrą.Główna różnica to znacznie lepszy zasięg na dyskryminacji,posiada też przydatną funkcję namierzania celu szczególnie przy sondzie 37cm no i niższa cena.pozdr.
thomson Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Udziele sie drugi raz-Smetek nie ma z nią jakichkolwiek sznas.
kijow Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 a ja do salamandry się zraziłem bardzo szybko się rozstraja i jest pierońsko ciężki lepiej mi się chodziło ze smetkiem a tak miedzy nami to najlepsze są firmówki
grzech Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Kijow moja salamandra z sondą 37cm i bateriami waży 1,9kg to chyba dobra waga jak na taką sondę pozdr.
gudek82 Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Kolego bierz Salamandrę !!, ja głownie śmigam z kolesiem co ma Smętka, jedno jest pewne, Salamandra lepiej wybiera kolor. W razie problemów odpukać z Salamandrą serwis masz za grosze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.