pustkow115 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 Wiatm !! Chcialem sie dowiedzieć jak oczyscic luske mauser.Próbowałem różnymi rzeczami ale ten brud byl ciagle...prosze o odpowiedz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Moczyć w oleju/ropie i czyścić szmatką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Namocz ją 2 minuty w kwasku cytrynowym. Potem pod cieplą wode i szoruj jakims druciakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Po kwasku będzie czerwona, odradzam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Nie bedzie-po dwoch minutach zejdzie tylko syf. Sa, tak robie i luski wygladaja good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Co prawda nie praktykowałem takiej metody, ale kolega moczy zawsze wszystko w occie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 Jak nie praktykowałeś octu to nie praktykuj. Trawienie niszczy!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dąbek Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 Dobre efekty w czyszczeniu łusek daje wata stalowa.W sklepie z artykułami malarskimi można kupić ją w różnej grubośći,niewidać nawet ryski na łusce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 polecam elektrolize na okolo 2-3 min i szczoteczka do zebów pozniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Swoją pierwszą łuskę potraktowałem octem i nie polecam-ten czerwony nalot wcale łatwo nie schodzi, a efekt i po tym nie jest zachwycający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 a ja mocze w oliwce :) tez ladnie wygladaja w patynce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Tylo cena oliwy z oliwek do wartści łuski jakoś nie bardzo pasuje.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Ja moczyłem łuski w ropie - leżą sobie spokojnie 2 tyg i jest ok. A następnie czyszczę druciakiem do naczyń.Przy okazji-czy lakier na spłonkach polskich łusek może odpaść po takiej kąpieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Kolorki czyszczę...fosolem :) Moim zdaniem najlepszy, chyba wszystko już próbowałem i tak wychodzi najlepiej :) Są 2 sposoby:1.Bierzesz gąbkę, namaczasz ją fosolem i czyścisz nią kolorek i kiedy już zszedł ten gruby nalot bierzesz druciak i szorujesz delikatnie ten czerwono-różowy nalot :)2.Albo bierzesz jakiś pojemniczek, wkładasz skarba i moczysz około 2-3 minuty(w każdym razie do czasu, aż się pojawi ten nalot rózowo-czerwony), wyjmujesz i szorujesz delikatnie druciakiem :)Tylko radziłbym nie zapomnieć wyjąć przedmiociku, bo potem jak go wyszorujesz to masz kolor mosiądzu(cynk zaczyna sie wytrawiać mniej więcej po 20 min)W obu przypadkach jak za mało wyczyszczone to powtórz czynności :)Skopiowałem z innego wątku :)Na zdjęciu fanty które ostatnio czyściłem fosolem :)Oczywiście springfield przewiercony i zbita spłonka(już go takiego na allegro kupiłem)Pzdr. Igi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.