pustkow115 Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 Witam serdecznie !! Chciałem sie dowiedzieć czy warto jest latać z wykrywaczem po polach ? pliska prosze o odpowiedz !! pozdrawiam pustkow115
Swiety82 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Warto aczkolwiek czasem ciężko, czyt. grząsko :)
piotr777 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 jasne że warto a zależy czego szukasz jeśli chodzi o monetki medale.i inną drobnicę to jak najbardziej warto pozdo
Y-aero Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Ja narazie na polach zbyt wiele ciekawych zeczy nie nakopalem ale slyszalem ze warto.No i łatwo się kopie zdążysz zbadać więcej terenu.pozdro.
zimmermann Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Okolice młynów, karczmy, przeprawy przez rzeki, nieistniejące już trakty. Stare mapy w dłoń, następnie zasięgnąć języka u starych mieszkańców i wyniki murowane.Najlepsze pola to takie jak teraz - zaorane sciernisko i wyrównana ziemia na gładko.
senectus Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 kolego pustkow115 jestes moze z ktoregos z Pustkow w powiecie wrocławskim?
cromags Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Warto czasami, jeśli spytasz o zgodę właścicieli.
pustkow115 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 Witam tak jestem z Pustkowa z woj. Podkarpackiego niedaleko Debicy. Poszukuje różnej drobnicy kolorowej, poniewarz w Pustkowie byl poligon SS Heidelager. pozdrawiam
michal123456789 Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Warto tylko klamry pogniecione powyginane przez sprzety rolnicze.Niestety.
kokesh Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 A jak myślisz ,gdzie ludzie w dawnych czasach spędzali większość swojego czasu ?Fanty może nie są w rewelacyjnym stanie bo euforia sypani ton nawozów za czasów Gierkowskiej propagandy sukcesu zrobiła swoje ,ale i wśród garści destruktu zawsze znajdzie się jakaś perełka .Pozdro...
pawcion123 Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 ostatnio na świeżo oranym poletku wyszły mi dwie boratynki...uważam że warto :)
radhar Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Kolego warto kopać na polach, zdecydowanie, ja mam takie szczęście, że moje miejscówki" to właśnie głównie pola orne i łąki, co ważne, nawet nie studiując książek o okolicach, warto zwrócić uwagę na pozostałości po starych gospodarstwach np. resztki płotu itp. Ciekawe miejsca równiez to te, gdzie pola graniczą ze starymi zbiornikami wodnymi, oczkami wodnymi itp. Ja znalazłem fajną miejscówkę właśnie na granicy pole-zbiornik wodny(wyschnięty), gdzie ewidentnie musiały stacjonować wojska, obozowisko, sporo ciekawych znalezisk, w tym guziki itp. Miejsce nie było polem ornym, ale łąką, ziemia - czysty piasek - także znaleziska w super stanie, natomiast wszystko graniczyło z dawnym zbiornikiem (dzisiaj wyschniętym) wodnym, wystarczylo lekko się rozejrzeć...przyjrzeć się terenowi i wszystko było jasne. Warto się wcześniej pytać czy można kopać. Z reguły nie ma z tym problemu. Pozdr.Radhar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.