Skocz do zawartości

Zdjęcia TK-3 - cz.III

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 402
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
zbyszek_33: oznakowań ta tankietka raczej nie ma, natomiast, co ciekawe, ma stary wzór kamuflażu i radiostację -> pochodzi oryginalnie z któregoś z pociągów pancernych. Warto też zwrócić uwagę na dodaną listwę na dole ramy zawieszenia, jakie widywane były na TKS-ach używanych jako drezyny (jej zastosowanie na TKS-ach tłumaczono koniecznością dopasowania innego podwozia, niż TK-3, do drezyn, ale z tego co widać, TK-3 też je miały!).
Napisano
Jeszcze gdzieś było zdjęcie z lewej strony z tyłu. A to zdjęcie z żelastwem mogło być też późniejsze, po jej przepchnięciu (za tankietką na tym zdjęciu są śmieci, które na zdjęciu solo są przed nią).
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
http://www.historia.pap.pl/?q=node/1382 Nie wiem, czy to zdjęcie było już zamieszczane. Nie wiem jak je skopiować. więc zamieszczam link. Jest tam jeszcze trochę fotek polskiej broni pancernej.
Napisano

Nie wiem czy było, ze względu na mnogość sprzętu mogło trafić też do innych wątków. Najciekawszy chyba 7TP w tle po lewej, ze spawanym wahaczem.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie