Menzo Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Napisano 16 Sierpień 2008 Witam. Herb z łyżeczki raczej hrabiowski. Czy można coś o nim wiecej powiedzieć. Znalezione w ziemiance SS-Lettland.+++Pozdr.++++
Menzo Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Napisano 16 Sierpień 2008 Witam. Herb z łyżeczki raczej hrabiowski. Czy można coś o nim wiecej powiedzieć. Znalezione w ziemiance SS-Lettland.+++Pozdr.++++
Menzo Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 Dziękuje Bardzo Gniewkos.. Gdzie kopiesz na codzień?? +++Pozdr.+++++
Menzo Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 Przypuszczalnie to ten gościu.. Hrabia Graf von Hornhttp://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Philip_de_Montmorency.jpg..a to jego historia..http://pl.wikipedia.org/wiki/Filip_van_Montmorencyps. Korona hrabioska - 7 pałek
Gniewkos Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 hej! nie kopie jeszcze bo na razie nie mam wykrywacza dopiero przymierzam się do kupna. Forum czytam od około 2 lat i teraz zacząłem się udzielać, ogólnie czytam sprawdzam staram się pomagać ludziom. Zwróć uwagę, że ten herb który ci podałem może nie być to ten sam nie wiem czy te ozdoby wokoło mają znaczenie i dlaczego ewentualnie nie ma ich na twojej łyżeczce!Może zjawi się ktoś jeszcze co zna się na tym i podpowie!pozdrawiam
Catadero Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Te ozdoby wokół herbu to LABRY.Reszta w Wiki...C.
Gniewkos Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 To wychodzi na to, że herb można przedstawiać także bez labrów. Więc teraz wystarczy, że upewnisz się czy twój herb jest zgodny z tym, który ci podałem i masz właściciela łyżeczki. Jestem ciekawy w jakim rejonie Polski znalazłeś łyżeczkę? A tak po za tym fajny osobisty fant!Pozdro
Pytanie
Menzo
Witam. Herb z łyżeczki raczej hrabiowski. Czy można coś o nim wiecej powiedzieć. Znalezione w ziemiance SS-Lettland.
+++Pozdr.++++
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.