festunguben Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Napisano 15 Sierpień 2008 Mam pytanie, czy prusaki z koroną pochodzą z mundurów oficerskich, a te z orłem z mundurów zwykłych żołnierzy, czy na to nie było regóły ???
Y-aero Napisano 15 Sierpień 2008 Napisano 15 Sierpień 2008 Nawiasem mówiąc kolego czy ten guzik jest do sprzedaniai zaile?(ofert na maila) :))))pozdro.
8total4 Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 guzik pruski z przełomu XIX i XXw. wojskowy, hak tegoż samego wzoru.zdrów!!
Y-aero Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Dzięki to już wimy.Pytanie brzmiałoCzy prusaki z korona pochodzą z mundurów oficerskich,a te z orłem z mundurów zwykłych żołnierzy,czy na to nie było regóły?"pozdro.
steell Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 odświeżę ten temat bo trafił mi się taki guziczek, kto go nosił i kiedy?
8total4 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 odyn12: masz moze jakies poglądowe foto ku tej teorii z guzikami oficerskimi?Wszędzie są one identyfikowane raczej jako wzór z początku XXw, natomiast te z obwolutą i mniejszą koroną jako guziki M1910.zachęcam do rozwiniecia dyskusji, moze wyjdzie nam dobry wątek czysto-edukacyjny.pozdrawiam!
SHADOR Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 Cześć !I temat coś utknął, a ja też chciałbym się dowiedzieć coś więcej o moim znalezisku. To jak było z tymi guzikami oficerskimi i szeregowymi" w armii pruskiej ?Zachęcem mądrzejszych kolegów do podzielenia się wiedzą i doświadczeniami :Dpozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.