bolas Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2008 Pierwsze fotki już w sieci, relacja i kolejna porcja materiału koło poniedziałku - powód - przerwa na Iłże 2008 ;)Do spojrzenia dla chętnych:http://www.28pp.fora.pl/stowarzyszenie-strzelcy-kaniowscy,8/swieto-wojska-polskiego-sieradz-15-viii-2008,1623.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 No i panowie wymiękłem :Dszkoda że nie wiedziałem wcześniej o tym co się działo wczoraj na mojej ukochanej ziemi Sieradzkiej gdyż wtedy nie omieszkał bym się pojawić a tak okupuje śląsk.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Ojj.. ktoś tu chyba krok zgubił Panowie ;)Tak sie przez przypadek dopatrzylem. A tak powaznie, to fajne fotki, tak powinno wygladac swieto WP, pokazanie publicznosci dziejow WP...Z PSK widzimy się na Iłży :) My zaraz wyjeżdżamy.Pozdrawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 16 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2008 Właśnie dorzuciłem świeże fotki ... widać już praktycznie całą uroczystość - mszę, przemarsze, uroczystość na pl. Piłsudskiego oraz finalną defiladę przed trybuną honorową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 Impreza dobrze zorganizowana i przemyślana, bez idiotycznych barierek i szlabanów, bez kordonów Policji i Staży Miejskiej. Połączenie tradycji i współczesności to pomysł godny naśladowania. Oczywiście wysoki poziom Strzelców Kaniowskich z Łodzi.A teraz wyczyszczę swoje kanaliki jadowe.Wszystkie hieny i szakale, polujące na sensacje i ciekawe fotki, w czasie grania Hymnu Polskiego i wciągania flagi na maszt obowiązuje postawa zasadnicza. Święto upamiętniające tradycje i chwałę Wojska Polskiego nie jest waszym codziennym wyścigiem szczurów". My piszący na tym forum nie życzymy sobie motłochu na takich uroczystościach. PRECZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 A mnie podobali sie ułani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 17 Sierpień 2008 Share Napisano 17 Sierpień 2008 brodaamor toś zaszalał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Też przyznam, że pomysł pokazania Święta WP w tym lokalnej 15 BWD w sposób nawiązujący do tradycji oręża w regionie był b. fajny - Rycerstwo Sieradzkie, później 31pSK i w linii prostej współczesność. Ciekawie to wyglądało.Przy okazji nieco nowych fotek na forum:http://www.28pp.fora.pl/stowarzyszenie-strzelcy-kaniowscy,8/swieto-wojska-polskiego-sieradz-15-viii-2008,1623-15.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Dla tych którzy nie pamiętają chorągiew Sieradzka walczyła pod Grunwaldem gdzie okryła się sławą odbijając z rąk Krzyżaków wielką chorągiew Królestwa.Zresztą zapraszam na :http://pl.wikipedia.org/wiki/Sieradzpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Ano właśnie ... Rycerstwo Sieradzkie słynne od zawsze :)Z resztą ogólnie Sieradz z owych czasów to dość silna ośrodek przecież ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Przepraszam za literówki, coś mi klawiatura w poniedziałek rano wariuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Szkoda tylko że obecnie zamku brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 http://umsieradz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1224&Itemid=17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.