jacek825 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 Witam , jak w temacie - co to jest ?
emilwkpg Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 panie kolego to herb jakiegos browaru chyba lub miejsca w ktorym byl zbierany chmiel.bitter (język niemiecki)znaczenia:przymiotnik (1.1) gorzki (smak, też w przenośni) (1.2) przejmujący (1.3) zajadły (1.4) przykry a to tlumaczenia ale chodzi tu o jakis hmiel czy cos bankowo
emilwkpg Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 http://www.musselinn.co.nz/images/labels/bitter-ass-05web.jpg
LEWY Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 Z całym szacunkiem dla przedmówcy, ale tam jest raczej napisane RITTER", czyli ycerz". Pasuje to zresztą do obrazka" pod napisem, który przedstawia rycerza na koniu...LEWY
emilwkpg Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 a no mozliwe sory nie przyjzalem sie :D:D:D loooool
riteks Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 A nie jest to przypadkiem RITTER - rycerz.Na ryngrafie jest postać rycerza na koniu.
jacek825 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 Też się podnieciłem jak to wyciągałem , że to ryngrafik , ale jak przetarłem i wyszedł ten don kihot" , to szybko ostygłem i też pomyślałem że to z jakiegoś kufla jest mocowane na nity to raczej nie może być stare. Pozdrawiam
Gniewkos Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 Spędziłem trochę czasu u naszych zachodnich sąsiadów i widywałem nie raz takie kufle z zamykaniem do góry ozdobnym.Kufle te także po bokach miały różnego rodzaju ozdoby podobne do tej tutaj. Nie koniecznie to musi być takie młode, piwo w Bawarii ciszy się ogromnym powodzeniem, kufle wszelkiej maści są tam używane od wieków!Więc może to być coś starszego...Jeżeli tam obok tych mocowań są resztki drewna to może to pochodzić od jakiejś beczki...
jacek825 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 Witam , jak w temacie - co to jest ?
Pytanie
jacek825
Witam , jak w temacie - co to jest ?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.