Skocz do zawartości
  • 0

dwa wykopki - rewolwery

paulus76

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W tym wypadku chyba chodzi o te 2 egzemplarze ,a nie o całą masę innych typów bulldogów małych dużych czy średnich?A akurat te 2 były produkowane tam gdzie podałem. J
Napisano
Ten drugi bez chwytu to jest 10,55mm rewolwer komisyjny wz.1879(niemcy).
Napisano
Znam kogoś kto ma pewną rosyjską książke w kturej są niemal wszystkie typy i odmiany broni palnej , jeśli spotkam tę osobę to napiszę co to jest , choć będzie trudno bo jak sam pamiętam to tam samych buldogów było chyba ze 100 sztuk .
Napisano
Witam,
Ta książka to Encikłopedja striełkowo orużja" A.B. Żuk, też jestem jej szczesliwym posiadaczem, ale jest jeden mały problem, ponieważ wiele Buldogów jest do siebie bardzo podobnych a w ksiązce jest ich dokłądnie 207!!! wiec trudno jednoznacznie okreslic jaki to model:(
Na szybko trudno sie zorientowac o ktory konkretnie chodzi, ale jak znajde troche czasu to przejrze dokładnie.
Pozdrawiam
Jadzia
Napisano
coś o tym wiem bo już kiedyś szukałem jednego buldoga i wogóle nie było tej odmiany której szukałem . a na tym szukanym był napis na mostku H burgsmuler ,krajensen itp. zbyt wiele wytwurni je produkowało .
pozdrawiam
Napisano
Produkowali je w Belgii i Hiszpanii przed 1 wojną / kto miał młotek i wiertarkę to już otwierał produkcję Bulldogów/Takich jak Twoje używała m.in policja , strażnicy pocztowi i wojsko. Produkowali 6,7,8 i 9 strzałowe. Jacenty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie