razwiedczik Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Ale i tak zajebista lawetka od maximka , zazdroszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 MNIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 MIRON.WILNO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 piękny orzełek.Gratulacje :)Ps.U mnie nudy z września same łuski się trafiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 WitamJedna z ostatnich zdobyczy. Ta sprawiła mi wyjątkowo dużo radości, może nawet dowiem się do kogo należała. Trafi na wrześniową część ekspozycji w Myślenickim muzeum. Bardzo ciekawy wątek...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Noo, Lemeryt, zapodaj więcej fotek jak możesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Oto moje rzeczy z września 39,których nie zauważyłem w tym wątku.Nr.1:skrzynka na amunicję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Sygnatura :ZAPk 927 1930. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Teraz weszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Podręcznik piekarzy wojskowych,niestety słaby stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Kowalinho nie ma problemu, jeszcze kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Producent - wszywka wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Może ktoś potrafi zidentyfikować producenta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Gdybyś potrzebował zdjęć detali napisz podeślę na priv.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Jeżeli na orzełku są litery SF to producentem jest wytwórnia Skarbnika i Fiszbejna z Warszawy ul.Nowolipki 34. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Dzięki! Cacuszko! :)Jakbyś mógł mi tylko powiedzieć, czy okucie daszka ma oznaczenie BM"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 no i kolejny ,piękny , kompletny orzeł poderwał się spod ziemi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Jacek.Ant. - jest S F" dzięki.Kowalinho - faktycznie jest sygnatura BM", przyznam że jej nie zauważyłem. Litery BM" wybite są również na Orzełku. Czy ma to jakiś związek ? Dzięki i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Owszem - sygnatura BM oznacza po prostu materiał... Biały Metal :)Dzięki za odpowiedź, byłem po prostu ciekaw. Ale jeszcze tylko jedno (wiem, jestem upierdliwy) pytanko. Jak sygnowany (i czy w ogóle) daszek? Biełousow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Dzięki za pomoc. Niestety nie znalazłem żadnej sygnatury, jeśli możesz wklej zdjęcie jak wygląda i gdzie jej szukać. Jaka upierdliwość ? Przynajmniej można się czegoś dowiedzieć.Aby zbytnio nie odbiegać od tematu - na zdjęciu lekko zmordowany Wz. 27. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Daszki rogatywek jeśli były sygnowane, a nie zawsze były, to sygnatura znajdowała się po wewnętrznej stronie daszka. Najczęściej chyba spotyka się daszki firmy Biełousow. Wklejam zdjęcie sygnatury tej firmy. [ Zdjęcie z internetu]Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 ... z ostatniej chwili. Wszystko naturalnie wrześniowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 te ostatnie O moj bozE!!! ja dzisiaj chyba nie zasne:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.