HASAG40 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 witam!wyskoczyla mi taka monetka wyglada na 3pfennige ale z drugiej strony jest zamiast napisu i daty jakas grawerka?
HASAG40 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 druga strona lekko oczyscilem moze uda sie komus rozszyfrowac ten napis?nie wiem czy to czyjas tworczosc radosna czy tez jakas okolicznosciowa monetka prosze o wszelkie info.pozdrawiam
8total4 Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 prawdopodobnie po wyjsciu z obiegu ktoś zrobil z niej pamiątkę, zostawiając herb Prus a zacierając delikatne napisy.zdrów!
Raned Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 O ile dobrze odczytałem to jest to Nimmer der Letzte" czyli Nigdy ostatni" - nigdy nie bądź ostatni, czyli hasło propagandowe typowe dla tej nacji.
HASAG40 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 hehe!czyli ktos to poprostu zrobil sobie na pamiatke?ale i tak fajny i niepowtarzalny fancik:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.