Skocz do zawartości

Dom Goebbels-a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pod Berlinem obejrzeć można dom rodziny Goebbelsów.Obiekt jest w dobrym stanie i aktualnie nikt go nie zamieszkuje.Kilka metrów od głównego obiektu znajduje się bunkier,częściowo wysadzony,ale można się do niego wśliznąć.Natomiast w piwnicach budynku natknąłem się na zalane betonem zejście do kolejnych podziemii.

Napisano

Szczelina w górnej części bunkra przez którą można wśliznąć sie do środka.Otwór powstał najprawdopodobniej po detonacji.
Bunkier wysadzony od środka.

Napisano

Wysadzone wnętrze bunkra.Wejscie do korytarza łączącego schron z budynkiem znajdowało się w piwnicy domu.Niestety przejcie do podziemii jest niemożliwe poniewarz jest zalane betonem.

Napisano

Piwnica pod budynkiem.Na zdjęciu widoczny mechanizm opuszczania okien firmy Siemens.Duże okna w bibliotece automatycznie opuszczane w dół.Niemcy już 70 lat temu w budynkach mieli automatyczne szyby ;)

Napisano

Zejscie do podziemnych korytarzy w piwnicy pod domem.Widoczna nowo wylana posadzka kryjąca wejscie do podziemii.Schody z parteru do piwnicy zostały rozebrane.Z budynku nie ma dostępu do piwnic.Zejscia zostały zabudowane podłogą.

Napisano
współrzędne: 52°46'27N 13°31'34"E
całkiem niezłe foto satelitarne z opisami tego obiektu (dodanymi przez użytkowników)znalazłem na google earth pro...
Napisano
Nie wiem czemu nie wyświetliło mojego wcześniejszego postu, więc podaje jeszcze raz: 52°46'27N 13°31'34"E

na google earth pro są bardziej szczegółowo opisane (przez użytkowników) poszczególne miejsca tego obiektu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie