Skocz do zawartości

Kolekcja Pana S.

Rekomendowane odpowiedzi

Już kiedyś wrzucałem fotki ze zbiorów Pana S. ale jakoś nie mogłem odszukać tego wątku.
Dzisiaj znów miałem przyjemność być goszczonym przez niego i zamieszczam dwa (tylko) zdjęcia z owej wizyty.
Myślę, że ta koperta zainteresuje niektórych z Państwa.

Witam! forum czytam od jakiś dwóch lat i teraz postanowiłem zabrać głos jako, że nie jestem wtajemniczony kto to jest Pan S. ? Kojarzy mi się to z pewnym starszym Panem mieszkającym nie daleko mnie, który ma w domu prawdziwe muzeum, a o którym swego czasu było dosyć głośno w lokalnych i nie tylko mediach.

Trudno tu mówić o jakiejś systematyce.
Człowiek starszej daty, którego pasją stało się zbieractwo.
Nawet określenie kolekcja" może tu nie pasuje.Jest to raczej magazyn staroci.
To taki jego sposób na życie.
Co do fotek, to jeszcze będą inne.

Arbi czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tej osoby bo to co napisałeś bardzo mi pasuje do tego co słyszałem, ten Pan o którym ja wiem mieszka w Wielkopolsce. W domu ma prawdziwe muzeum słyszałem, że nawet oryginalne zbroje średniowieczne i gobeliny, a także masę innych staroci.

Kol. Gniewkos, to nie jest ta osoba.
Pan S. mieszka w okolicy Stąporkowa.
Nie podaję nazwiska, bo nie zapytałem czy mogę.
Myślę, że okoliczni kopacze" wiedzą o kogo chodzi.
W najbliższym czasie znów się tam wybiorę, bo mi obiecał pokazać szablę, która podobno miała być prezentem imieninowym dla marszałka Piłsudskiego.
Bardzo jestem tego ciekaw.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie