skolcio Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Witam!Poszukuję kolby do polskiego Mausera 98a czy ktoś jest w stanie pomóc?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Oddaję że mogą być również plany i wymiary kolby.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Daj Ci Panie Boże jak najlepiej, ale wątpię czy uda Ci się kupić orginalną polską kolbę za 700 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Mówiłem że może być replika albo plany, nie zamierzam oryginała kupować.A właściwie czym ta kolba różniła się od niemieckiego odpowiednika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Różnica jest duża. Najbardziej z wyglądu jest podobna czeska kolba, ale nie pasuje do Polaka.Wklep w google mauser 98" i porównaj. Najbardziej rzuca się w oczy nakładka na lufę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 No dobrze to gdzie można kupić replikę polaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Nie wiem. Nie interesują mnie kopie, ani repliki.Dla mnie porównanie orginału do repliki jest takie same jak porównanie zdrowej i ładnej dziewczyny z dmuchaną lalką z sex schopu. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Zależy kto je robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Witam. Oto twoja odpowiedz. Gośc dorabia kolby do kazdego karabinu z 1 i 2 wojny. Mojemu kumplowi dorobil do mauserka wz 29. W 99% wygląda jak oryginal. Zadnych luzow itp.Masz tu link http://www.lestek.republika.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 I to się nazywa wyczerpanie tematu.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Dzięki thomson.Od dawna czegoś takiego szukałem. I jeszcze ceny jakie przystępne. Rewelka.pozdrawiamstangret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.