tomek64 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 witam,czy wszystkie zapalniki armaty puteaux miały taką kotwiczkę, czy jest to model dla marynarki wojennej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 reszta oznakowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Skad wiesz ze to 37mm puteaux? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 kilka miesięcy temu znalazłem taki sam zapalnik, dałem na ID i dostałem linka, z którego wynika, że to zapalnik armatki Puteaux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Kotwica to znak zakładu Pyrotechnie maritime de Toulon. A czy dla marynarki czy dla jednostek ladowych to można tylko gdybać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.