ensiferum3 Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Napisano 26 Lipiec 2008 Witam W poprzedni wątku chciałem usłyszeć wasze opinie o Garre'cie 250 i Fisher F2 ale na alledrogo zobaczyłem wykrywacz znanej firmy Tesoro model Compadre i nie wiem czy w stosunku do tych dwóch wykrywaczy jest lepszy czy gorszy.Ps.Czytałem opinie w postach przed kilku laty na jego temat ale nie znalazłem opinii porównujących go to tych dwóch wykrywaczy.pozdrawiam
Damian84 Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 pisałeś, że wybrałeś Fishera F2 już zmieniłeś zdanie?
tmxdiver Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 zakup F2 - to moim zdanim najlepszy sprzet z tej polki cenowej i na dodatek z dwoma cewkami..
Dziki Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 Damian84 ---> ensiferum3 pyta jaka jest roznica miedzy tymi wykrywaczami, a nie czy zmienil zdanie ;)Compadre jest jednym z najlżejszych wykrywaczy, razem z bateriami waży ponizej jednego kilograma. Ja bym poszukal informacji na stronie producenta - firmy Tesoro.
Raned Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Compadre SE (z cewką koncentryczną 20 cm) posiada bardzo unikalne właściwości - dyskryminację ED 180. Z grubsza sprowadza się to do tego, że w pozycji minimalnej wykrywacz wykrywa absolutnie wszystkie metale i poprzez stopniowe zwiększanie odrzucamy więcej, podczas gdy większość wykrywaczy w pozycji zero odrzuca już drobne ferromagnetyki i słabe metale kolorowe. Niewiele współczesnych wykrywaczy posiada taką cechę. Ponadto wykrywacz na niskim ustawieniu dyskryminacji jest bardzo stabilny.
fabis94 Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 1tesoro 2fisher 3ace 250 takie są moje typy choc mam kanarka od niedawna, chciałem kupic Fishera ,ale jakoś nie można było go dostac... Tesoro dla mnie odpadło bo lubie patrzec na wyświetlacz. pozdrawiam
ensiferum3 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Napisano 27 Lipiec 2008 Czyli tesoro wypada najlepiej z tej trójki?
VanWorden Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Witam.Sam dokonaj porównania - W Fisherze F2 masz identyfikację tonową, identyfikację na wyświetlaczu, pinpoint z podaniem głębokości celu, dyskryminację wybiórczą plus w zestawie (jeśli kupujesz nowy oczywiście) dostajesz darmową cewkę snajperkę.. Jest na rynku lepsza oferta dla początkujących?Sam sobie odpowiedz:)PozdrawiamVW
Raned Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Dla każdego będzie najlepsze co innego. Prawda jest taka, że Compadre SE może rywalizować z każdym wykrywaczem z górnej półki. Będzie miał mniejszy zasięg, ale o wiele lepszą skuteczność.
ensiferum3 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Napisano 27 Lipiec 2008 Dziękuje za odpowiedzi dokonałem porównania.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.