ebola24 Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Napisano 25 Lipiec 2008 czy dobrze mi się wydaje Może ktoś mi coś więcej powie ??Co może znaczyć napis u góry na wszystkich jednakowy 14/J.R.Cr
8total4 Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 są to marki, na które się pobierało albo zostawiało ubrania w szatni/przechowalni.14.I.R.Cr - 14.Infanterie.Regiment.. Cr...(?)Chyba jeszcze pierwszowojenne oznaczenia 14 pułku piechoty, natomiast nie wiem co oznacza Cr. być może chodzi o jakiś budynek gospodarczy.pozdro!
abcd Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Mantel-płaszcz,żeton kwatermistrzowski,spotyka się często analogiczne różnych jednostek WH,LW.a nawet SS z nazwami elementów umundurowania i oporządzenia,ten zapewne pochodzi z 14 komp. (Grenz)Infanterie-Regiment Crossen.Ten zapewne pochodzi z końca lat 30tych.
abcd Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Fronttruppenteil,3 pozycja http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Kasernen/Wehrkreis03/KasernenCrossen-R.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.