Skocz do zawartości
  • 0

Stare skrzypce

skolcio

Pytanie

Napisano

Witam, proszę o identyfikację instrumentu. Zostały kupione w latach 40 już jako bardzo stare, znalezione wtedy na strychu starego domu. Zostały przez mojego pradziadka wyklejone zielonym papierem z pod którego wychodzi drewniana mozaika i jakieś zdobienia. Żadnych sygnatur nie znalazłem. W tym temacie jestem zupełnie zielony więc nie mogę nic ustalić.

Jeśli będzie można to proszę również o ewentualną wycenę.

Pozdrawiam!

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę o identyfikację instrumentu. Zostały kupione w latach 40 już jako bardzo stare, znalezione wtedy na strychu starego domu. Zostały przez mojego pradziadka wyklejone zielonym papierem z pod którego wychodzi drewniana mozaika i jakieś zdobienia. Żadnych sygnatur nie znalazłem. W tym temacie jestem zupełnie zielony więc nie mogę nic ustalić.

Jeśli będzie można to proszę również o ewentualną wycenę.

Pozdrawiam!

Napisano
Po swojej 6letniej karierze w szkole muzycznej patrząc na futerał i pudło to mi Czechosłowacją zalatuje, ale jak lata 40'te. Patrz jakoś pod światło w otwory rezonansowe i tam powinna byc kartka z producentem,
Napisano
Te skrzypce chyba nie są jakieś wybitne, wyglądają na masowy produkt, a w tym stanie nie są nic warte, bo brakuje im gryfu i nic na nich nie zagrasz. Nie wiem, dlaczego zamieszczasz na tym forum prośbę o identyfikację skrzypiec, przecież tu się na tym nikt nie zna, idź z nimi do lutnika, bo tylko on może fachowo je ocenić.
Napisano
Witam

Moze zostaly zrobione w Czechoslowacji ale przed wojna :)

Przypuszczam ze jak by byly wartosciowe to by mialy znak handlowy jakiejsc firmy.

Pozdrawiam
smuga_79

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie