tomek64 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 skorupa pocisku 15 cm przerobiona na ubijak do nawierzchni drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 i skorupka szrapnela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 ta sama skurupka z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Ten ubijak to zwala z nóg. Podkreśla polskie możliwości :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Szrapnela też pustego nikt nie znalazł ;) fajny tej ubijak, teraz wiemy, dlaczego jesteśmy sto lat za murzynami jeśli chodzi o prędkość budowy autostrad na euro - oni mają ubijaki z 30 cm przynajmniej a my jednak z mniejszego kalibru ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 hmm... ciekawie to zabrzmiało... wstyd! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nino83 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 hmm. znalazłem kiedyś taki pocisk z przyspawanym uchem,który służył jako przeciwwaga do sieczkarni.mają ludzie fantazje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 U mnie w mieście był facet który niemiecki granat używał jako tłuczka do rozbijania kawałków węgla na mniejsze, jak mu się drewniana rączka ułamała to chciał przyspawać metalową,detonacja była, ale chyba przeżył, rzecz działa się dobre kilkanaście lat temu w Grodzisku Maz, nawet było w gazetach opisywane. Jaką to ludzie mają fantazję?PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 do kolegi MK- trafiają się puste skorupy szrapnela bez rozerwania boków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Ale ten ma nienacięty pierścień wiodący.W tą historię z granatem to jakoś nie wierzę. Miałem okazje pare rezy rozbijać bryły węgla. Z niektórymi siekierą cieżko było sobie poradzić.To chyba kolejne pokłosie legendy ludowej o babuni, która niedługo po wojnie tłukła kartofle handgranatem :)Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 możliwe, ale tak słyszałem, o tej babci też słyszałem. Może on tłukł ale węgiel drzewny?;)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.