Arbi1000 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Napisano 19 Lipiec 2008 Ostatnio, zaparkowałem autko w ustronnym miejscu pod Radoszycami.Cel wiadomy.Chodzę sobie i trochę kopię, i dałem się zaskoczyć.Facet mówi, że przyszedł przewiązać krowę i widzi auto w krzakach.Okazało się,że eksploruję" jego własną działkę.Mówi, że mu to wisi, a samochód go zwabił, bo często tu przyjeżdżają na zabawy w doktora" , więc był ciekawy.Ale nie o to chodzi.Zaczął opowiadać o jakimś samolocie, który ponoć spadł w tej okolicy.Podobno był to jakiś Niemiec.Naturalnie chodzi o II wojnę.Czy coś wiadomo na ten temat?Kierunek północno-wschodni.
kijow Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 jest jest wiem gdzie nawet kiedys grzebałem przy nim ale to ruski IŁ
huk 100 Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 i chyba ładnych pare kilosów dalej :):) -pozdro
Arbi1000 Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Napisano 20 Lipiec 2008 Radoszyce w woj. świetokrzyskim.Okolice Końskich.
fitter Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Oj bardzo ciekawy jestem w którym to miejscu.Szukałem też samolotu (babcia Mi opowiadała) w okolicach ale troche dalej od Radoszyc.
traper6 Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Radoszyce powiat lubiński gmina Rudna.Radoszyce powiat konecki gmina RadoszyceRadoszyce powiat tarnowski gmina SzerzynyRadoszyce powiat sanocki gmina Komańcza,
ms Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Myślałem o tych bliżej ziemi tarnowskiej.Ale tylko chwilowo, gdyż szybko nadeszła korekta tych myśli. :)
KALIST Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 mój dziadek mieszkał kilka kilometrów od Radoszyc , w latach 70-tych uruchomił maszynkę do samogonu składającą się z elementów jakiegoś samolotu rozbitego w lesie być może z tego samego ,choć kierunek raczej północno-zachodnipozd
Skiba Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Witam. Mieszkam w Radoszycach i uczęszczam do gimnazjum. Wyciągnąłem od ojca i matki informacje że za cegielnią rozbił się samolot ( początek lat 60 ). Po okazaniu" samolotów z albumu lotniczego tata rozpoznał TS-8 Bies. Na pewno jeszcze wielu ludzi to pamięta. Spróbuję się czegoś dowiedzieć. Pewności nie mam lecz Wisy-Lipa-Biały Ług to na pewno ten rejon. Pozdrawiam-Adam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.