Skocz do zawartości

Radoszyce-samolot

Arbi1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ostatnio, zaparkowałem autko w ustronnym miejscu pod Radoszycami.
Cel wiadomy.Chodzę sobie i trochę kopię, i dałem się zaskoczyć.
Facet mówi, że przyszedł przewiązać krowę i widzi auto w krzakach.Okazało się,że eksploruję" jego własną działkę.
Mówi, że mu to wisi, a samochód go zwabił, bo często tu przyjeżdżają na zabawy w doktora" , więc był ciekawy.
Ale nie o to chodzi.
Zaczął opowiadać o jakimś samolocie, który ponoć spadł w tej okolicy.
Podobno był to jakiś Niemiec.Naturalnie chodzi o II wojnę.
Czy coś wiadomo na ten temat?
Kierunek północno-wschodni.
Napisano
Oj bardzo ciekawy jestem w którym to miejscu.Szukałem też samolotu (babcia Mi opowiadała) w okolicach ale troche dalej od Radoszyc.
Napisano
Radoszyce powiat lubiński gmina Rudna.
Radoszyce powiat konecki gmina Radoszyce
Radoszyce powiat tarnowski gmina Szerzyny
Radoszyce powiat sanocki gmina Komańcza,
Napisano
Myślałem o tych bliżej ziemi tarnowskiej.
Ale tylko chwilowo, gdyż szybko nadeszła korekta tych myśli. :)
  • 1 year later...
Napisano
mój dziadek mieszkał kilka kilometrów od Radoszyc , w latach 70-tych uruchomił maszynkę do samogonu składającą się z elementów jakiegoś samolotu rozbitego w lesie być może z tego samego ,choć kierunek raczej północno-zachodni
pozd
  • 1 year later...
Napisano
Witam. Mieszkam w Radoszycach i uczęszczam do gimnazjum. Wyciągnąłem od ojca i matki informacje że za cegielnią rozbił się samolot ( początek lat 60 ). Po okazaniu" samolotów z albumu lotniczego tata rozpoznał TS-8 Bies. Na pewno jeszcze wielu ludzi to pamięta. Spróbuję się czegoś dowiedzieć. Pewności nie mam lecz Wisy-Lipa-Biały Ług to na pewno ten rejon.
Pozdrawiam-Adam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie