Skocz do zawartości

Początkujący pyta?

Y-aero

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego Y-aero, zamiast tracić czas na bezsensowne dyskusje na tym forum (bo za bezcelowe uważam wątki w rodzaju :porady dla początkujących) zabieraj wykrywkę pod pachę i zapieprzaj do lasu!! Po kilku takich wypadach nabierzesz doświadczenia i sam będziesz mógł udzielać porad na forum. Pozdrav.
  • 4 weeks later...
Napisano
porzyczylem kiedys wykrywke od lokalnych zbieraczy zlomu.znalazlem niewybuch i zadzwonilem na policje,przyjechali i ustali przy niej,zadzwonili po saperow,ale saperzy mieli gdzies wezwanie bo przy budowie drogi gdzies tam gdzies znaleziono niewybuchy no i policja stala nad kawalliem zlomu dopuki niedostali wezwania sami.co zrobili?wlozyli niewybuch do wedzarki na ryby pobliskiego letnika.co dalej bylo niewiem.wiem jedno ze zainteresowanie jest zerowe.no chyba gdyby ktos zloto znalazl to reakcja bylaby inna.
Napisano
Y-aero,ile masz latek ? Porownam to z paleniem szlugow przez dzieciarnie ,wielu to pali ale sie z tym zbytnio nie afiszuja. Tak wlasnie trzeba chodzic z detektem. Robic swoje ale siezbytnionie afiszować tym ,zadne tam jakies mityczne pozwolenia. Nie wiem ile osob z forum ma takowe pozwolenia...

W przypadku kolejnego ale -tematu niewypalow/niewybuchow proponuje jednak zamiast zakładać nowego postu ,tylko skorzystać z wyszukiwarki...
Napisano
Witam.

Dziś już nie jestem początkujący" :)
Dziękuje wszystkim za info.które uzyskałem na tym forum.
Mam już dużo własnych doświadczeń i wiedzy na ten temat.
Jak ktoś chce to chętnie służę.
Bardzo dobrze znam tereny miast: Łaziska Górne,Knurów,Mikołów,Wyry
Yaro80@vp.pl
Teren Knurowa kolego Bubus znam dobrze i się z tobą nie zgadzam. :)
Teren ok Fantów mnóstwo a jeśli chodzi o ludzi to każdy napotkany zawsze coś ciekawego powie.
(Zależy od podejścia)
Nigdy jeszcze nie spotkałem człowieka który miałby coś przeciw temu że gdżieś tam łaże z wykrywką.
Śmietnik" Owszem jak wszystkie nasze lasy.

pozdro.
Napisano
ja pamietam jak z salamandra penetrowalem szpital sowiecki wojskowy.kupa grzybiazy i wszyscy chodzili zamna.oczywiscie kazdy mnial swoje historie i kazdy zachecal mnie do przejzenia u niego posesji lub ogrodka bo zekomo tam sa cenne zeczy zakopane.
  • 3 weeks later...
Napisano
coraz bardziej jestem za opuszczeniem naszego kochanego i bardzo chorego kraju,jak tak dalej będzie to zaczniemy zbierać kondony i puszki po piwie,pokemony,jajka niespodzianki,mam wrażenie że potrzebne jest porządne trzęsienie ziemi,puki co to będzie ale finansowe.co wiąże się z niepokojem społecznym,ja należę do niezadowolonych.
Napisano
widzę ze koledzy z okolic Gliwic chetnie sie do Was przyłącze sam jestem początkujący ale na start mam extra miejscówe!! zagadajcie najlepiej na maila: djsoczek@tlen.pl
czekam tylko aż stopnieje śnieg i chce tam wyruszyc ale wiadomo w kupie razniej takze jak bedziecie mieli ochote piszcie na maila:)
Pozdro
Napisano
tomekcruss
masz świetny cennik, kurcze taniej niz u mnie nad morzem, jednakże młody kolego jak byś chciał zezwolenko nad morzem mój cennik jest konkurencyjny...
Napisano
radze w przypadku poszukiwań w lesie zgłosic to wczesniej nadleśnictwu bo można za to słono zapłacić zwłaszcza w rejonie piły wałcza czy wrocławia a jest to wina tych gamoni co dołków nie zasypuja i niszczą ściułke gdyby wszyscy teren zostawiali w stanie zblizonym do tego jaki zastali to by jazd nie było a tak coraz więcej miejsc jest przez to niedostepna bo lesnicy tylko sie czają na to żeby mandat wstawić a moze on wynosic od 500 do nawet 5tyś tak panowie gdyby nie ten syf co pozostawiają niektórzy to mozna by chodzic jak grzybiaże po lesie pozdr:))) i jak coś juz znajdziecie to najlepiej to przekazać do małego regionalnego muzeum jesli takowe jest w poblizu oni sie bedą cieszyc a wy będziecie mieć spokojne sumienie mowa tu tak jak kolega napisał o zabytkach archeo no i o jakiś niedozwolonych zelaztwach z II wojny w ten sposób będą one cieszyć oko odkrywcy i innych bez strachu że można to stracić to moja rada. a jak chcecie sobie pochodzić legalnie to co pewien czas są organizowane poszukiwania róznego rodzaju samolotów miejsc bitwy itp oczywiscie to wszystki idzie do muzeum ale wolontariat właśnie sprawia najwiecej przyjemności a nie gromadzenie czegoś po szufladach pozdrawiam:))))
Napisano
to spróbuj od strony piły:) tam są cięci ostatnimi czasy tak słyszałem a w pile tzn w lasach na okolo to na bank bo mój kumpel mandat dostał i nawet dołka nie wykopał za sam wjazd bez zezwolenia i tylko dlatego że syfu nie było 5 stówek dostał. ale to śą opinie moich znajomych og znane w te rejony bez zgody to na własne ryzyko jak ktoś miejscowy to sie może wywinie ale przyjezdnym nie popuszczajom to nie ściema:) wiara syfu narobiła i się wkużyli teraz coraz więcej tych nowych po studiach a oni oka nie przymykają:)
Napisano
Bubus zgadzam się z tobą.Górny Śląsk nie jest przyjaznym regionem dla poszukiwaczy.Tereny silnie zurbanizowane.Tam gdzie coś kiedyś było są drogi albo domy.Pola owszem zdarzają się ale zabudowane domami ze wszystkich stron.Jak wyjdziesz tam z wykrywaczem zaczną wyć wszystkie psy w okolicy :)
W Knurowie jest podobnie same blokowiska szkody Górnicze itp.
Szkoda że nie mieszkam gdzieś w kongresówce czy w innym fajnym województwie gdzie pola,lasy,jeziora.polne drogi(nie wysypane gruzem i popiołem) wszystko czego potrzeba :)
al Yaris życze ci powodzenia ;)
Napisano
kop zapraszam do szczecina tu lasy pola i wiochy :)
leśniczy nie ścigają można się dogadać :) a z poletkami to już rożnie zależy od właściciela
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie