Eastlegion Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 Gro ludzi sprzedających Proximy to ludzie, którym wydawało się, ze wykopią niebotyczne skarby w niedających się opisać ilościach i tyle. Detektor ten wymaga nieco cierpliwości i ot cała tajemnica. Cóż ma począć człek, który nabywa Proximę jako pierwszy wykrywacz? Albo się z nim dogada" i w pełni doświadczy zalet ww detektora, albo wystawi za 2 tygodnie na sprzedaż i tyle.
brodkasz Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 Kolego damiani gdybasz sobie czemu sprzedają,można się zgodzić z tym co piszesz.Ale nie przyszło Ci do głowy że Proxima jest to sprzęt polski i co za tym idzie łatwo dostępny i tani,więc często kupowany.Czy masz dane ile zostało sprzedane Proxim w 2010 roku że wypowiadasz się że ludzie się tak jej pozbywają.Skąd wiesz że to nie jest powiedzmy 5 procent sprzedanych w ogóle,a to już znaczy że ludzie tak często nie sprzedają.Pozdrawiam Brodkasz.
brodkasz Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 I jeszcze jedno na alegro jest obecnie wystawionych 2 sztuki używanych Proxim.
P_iter Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 Zgodnie z sugestią damiani założyłem wątek w którym mogą wypowiedzieć się byli posiadacze PROxim.http://www.odkrywca.pl/dla-czego-sprzedalem-rutusa-proxime-,676724.html#676724
damiani Napisano 13 Wrzesień 2010 Napisano 13 Wrzesień 2010 Kol. EastlegionTwoje wytłumaczenie może odnosić się tylko do jakiegoś procenta wystawianych sprzętów i w pełni się z tym zgadzam.Kol. brodkaszTobie również rację przyznam - jeżeli Proxim producent sprzedaje rocznie (lepszy był by rok ubiegły czyli 2009 bo ten się jeszcze nie zakończył) ponad powiedzmy 1000 szt. to faktycznie 10 czy nawet 20 w odsprzedaży nic nie znaczy. Fakt tego nie wiem i to jest tajemnicą handlową producenta - nic nikomu do tego (no chyba że US).Kol. P_iterDzięki twojemu postowi może się wyjaśnić chociaż częściowo - ciekaw jestem tylko ilu ze sprzedających zagląda na to forum bo może się zdarzyć że nawet żaden !
P_iter Napisano 14 Wrzesień 2010 Napisano 14 Wrzesień 2010 Damiani, forum czy się tego chce czy nie jest środowiskiem opinio-twórczym. Czytając forum, posiadacz wykrywki dowiaduje się w dziesiątkach wątków, że ma coś wyjątkowego i dobrego. Takich rzeczy się nie sprzedaje. Ci nieświadomi wyjątkowości swojego wykrywacza po prostu go sprzedają bo im nie pasuje. :)
gicek Napisano 14 Wrzesień 2010 Napisano 14 Wrzesień 2010 Proxima to mój drugi wykrywacz, ja jetsem pod wrażeniem. fakt jeśli się człowiek nachodzi to coś znajdzie ciekawego. Niema nic darmo trzeba się wczuć w wykrywacz poznać dzwięki itp..I mieć najlepej zawsze pełne baterie. U mnie jak pokazuje 70/% to już wymiana, bo wykrywka szaleje. Wolę mieć pewność na 100% baterii, wtedy wiem że nic nie ominołem chodząć tymi samymi ścieżkami po leśnym bezdrożach :)
damiani Napisano 15 Wrzesień 2010 Napisano 15 Wrzesień 2010 Kol. gicekTwoje objawy wskazują raczej na jakąś usterkę - nie powinno tak być w przypadku akumulatorków. Powinien sprzęt pracować prawidłowo czy na 90, 100 czy 20% baterii.Zwróć się lepiej do producenta no chyba że masz jakieś tanie chińskie aku.
gicek Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Mam baternie niestety nie tanie. Kiedyś raz wyszedłem w teren z zwykłymi bateriami. Nie zdazyłem pochodzić jednej godziny a baterie padły na 10 %. Teraz używam drogich baterii. Ale to samo , jak mam juz 50% muszę je wywalić bo wykrywacz nie jest stabilny. Był ostatnio w serwisie. Podobno coś się rozłączyło. No i wymiana cewki na nową (stara została potraktowana o drzewo) nerwy puściły. Człowiek jedzie kawał drogi, by się zrelaksować. A wykrywka nie działa jak należy. Nawed łopaty nie wykrywa. Zrospaczony , zdenerwowany wruciłem do domu (cewka w częściach). Wysyłka do erwisu i po nową cewkę. To znowu ten cholerny problem (baterie). Przeciez majątek można na nie stracić :).A może zakupić akumulatory, zawsze to tylko dołądowanie i dalej w teren na tych samych bateriach :).Pozdrawiam
fidzir Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 dziwne ja w swojej proximie używalem zwyklych baterii z biedronki i jescze jak pokazywalo 2% potrafilem wykopywać fanciory,,łązilem na komplecie do samego końca i wszystko bylo ok....
dawidoff Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Kolego Gicek, serwis wymienil Ci za free cewke? Jak nie to ile musiales zaplacic?Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 W imieniu znajomegoDziękuję Firmie za sympatyczne i sprawne rozwiązanie uszkodzenia eksploatacyjnego w Proximie...Kopijnik2
obert8 Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 kolego gicek kupuje baterie w ikei alkaiczne i starczaja mi na 5 wypadow srednio po 6 -7 godzin chodzenia
Eastlegion Napisano 22 Październik 2010 Napisano 22 Październik 2010 Witam.Mi ostatnio wymienili sondę w ramach gwarancji. Właściwie nie tylko samą sondę dostałem nową, ale także pierwszy element stelaża ;-PCo do baterii, to śmigam zazwyczaj na bateriach z Lidl'a. Wystarczają na 5 - 6 kilkugodzinnych wypadów.Pozdro.
samter Napisano 23 Październik 2010 Napisano 23 Październik 2010 te z Lidla, faktycznie są ok, chodzę z nimi czasem, starczają na długo.
AoT_Hunter_PL Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Ja mam zamówiony pakiet aku SANYO ENELOP z Alegrogo starczają na bardzo długo, z tym że i tak jak mam 60% doładowuje je sobie.Taki zakup zwraca się bardzo szybko w porównaniu do baterii alkalicznych.
berdek Napisano 6 Kwiecień 2014 Napisano 6 Kwiecień 2014 Witam tak wszyscy podniecaja sie rutusem proxima a jak dla mnie to zupelna porazka ,szukam kolorkow rutusem od 4 lat srednio raz dwa razy w tygodniu ....glownie pola ..i w tym czasie w gruncie rzeczy nie znalazlem nic ciekawego ,zadnego sreberka ,najlepszy moj wypad to boratynki+ jeden fals szelong a w tym samym czasie na tym samym polu 3 kumpli bo chodzimy razem wyciagaja monetki i inne ciekawostki ,jeden ma minelaba drugi tecnetics t2 trzeci tcs g2,proxima ide pierwszy a za mna w tych miejscach znajomi wyciagaja kolorek . W zasadzie wszystko moze byc zelastwem ,skacze po skali strasznie ,np najpierw pokazuje kolorek a po zlokalizowaniu pinpoitem juz zelazo, szukanie tym sprzetem to czysta loteria ,najlepiej pokazuje mosiadz w postaci lusek ,i aluminiowe lyzeczki i inne kapsle , na smieci jest idealny,jest wolny (przeskakiwanie sygnalu)np dwie rzeczy kolo siebie .nie mozna wyizolowac sygnalu ,przy czulosci 39 wszedzie zelazo ,czestotliwosc mam 6622 ,no nie wiem co napisac jestem troche rozczarowany bo naprawde przeszedlem kilometrów sporo z ta wykrywka i efektow nie mam praktycznie zadnych, acha tydzien temu sprawdzalem na polu jak reaguje na dosc duze sreberko (kolega znalazl) 44-46 mosiadz i miedz pokazuje mi podobnie alu jakies blaszki 60-66 a reszta to zelazo ogolnie sprzet obojetnie co by to nie bylo to raczej skacze non-stop od minusow do plusow ,wiele razy sie zdarzylo ze cos mnie tknelo i mowie a wykopie to zelazo a to prl zlotowa i na odwrot jest monetka mysle (jedzie stabilnie wmiare na plusach) a tu sruba ....echszkoda gadac ciekaw jestem waszych komentarzy ,moze ktos inny tez ma takie wrazenie jak ja .pozdrawiam poszukiwaczy historii
Czapaj-67 Napisano 7 Kwiecień 2014 Napisano 7 Kwiecień 2014 kolego a jak długo śmigasz z proximą?? ja jestem ze swojej zadowolony. nigdy mnie nie zawiodła
cheetah Napisano 7 Kwiecień 2014 Napisano 7 Kwiecień 2014 @ berdek:Chodzisz ze standardową cewką CC24?Jakie masz nastawy dyskryminacji?Kabel od cewki ściśle okręcony dookoła sztycy?
Szukanko Napisano 7 Kwiecień 2014 Napisano 7 Kwiecień 2014 Ciekawe,że jeśli ktoś pisze tak bardzo źle o jakimś rutusie to najczęściej jest to osoba która się świeżo zarejestrowała na forum.Znowu pachnie prowokacją zdzicha" Ponadto erdek" napisał ,że chodzi z Proximą 4 lata dwa razy w tygodniu :))) Tyle czasu wytrzymał z wykrywaczem który w jego ocenie jest do d... :) Gdyby ktoś naprawdę był posiadaczem jakiegokolwiek wykrywacza i miał o nim taką opinię jak erdek" to na pewno nie trzymałby go 4 lata tylko szybko sprzedał i kupił coś innego.Panowie nie m a co tłumaczyć temu człowiekowi co i jak ustawić w Proximie bo przecież każdy operator po 4 latach chodzenia i to dwa razy w tygodniu byłby ekspertem w dziedzinie obsługi swojego wykrywacza.Gość nie posiada Proxy.
Kriczer Napisano 7 Kwiecień 2014 Napisano 7 Kwiecień 2014 Taa zdzichu znowu w akcji, albo jego koledzy, zaraz zacznie się o omedze jaka to ona super i w ogóle...szkoda, że nie dodał co w swojej ofercie posiada...
sten123 Napisano 8 Kwiecień 2014 Napisano 8 Kwiecień 2014 Pewnie ze lepsza ....kolega Szukanko i kriczer vel regis to jedna i ta sama osoba właściciel konkurencyjnego forum , raczej nie jest to zgodne z regulaminem tego forum .
krystiano Napisano 9 Kwiecień 2014 Napisano 9 Kwiecień 2014 Niemożliwe żeby przez 4 lata chodzić raz w tygodniu i nie trafić nic ciekawego coś kolega leje wodę mieszka na końcu świata albo nie nauczył się przez 4 lata obsługiwać rutusa.gratuluje cierpliwości ja jak bym przez rok nic nie znalazł to połamał bym go o drzewo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.