suchy84 Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 witamTaki podnosnik trafiłem u dziadka w stodoleTabliczka znaminowa nieczytelna więc nie bardzo się orjętuje z którego roku...Proszę o pomoc w idpzdr
spllinter Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 To jest podnośnik kolejowy 5 ton. Twój jest z lat sześćdziesiątych. Mam takie cztery. tak wygląda nowy. http://www.allegro.pl/item389511082_podnosnik_kolejowy_korbowy_typ_sk_din7355.htmlNowszy model.
panadam12 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 sa jakies bicia na tym podnosniku?jak napisal MK podobny podnosnik stosowany na PanzerIII i pochodnych
suchy84 Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Nic nie znalazłem. Jutro go trochę wymyję i będę szukał.A tak na marginesie, to w którym miejscu szukać prawdopodobnych bić?
Lemeryt Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Zdjęcia wklejam w ramach zboczenia zawodowego RSO :). Faktycznie współczesne podnośniki są bardzo podobne …. ale ten Twój ma niemiecki kolorek.Pozdrawiam
suchy84 Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Dzięki zainformacjęJutro poszyszcze to zobaczymy.W nowym numerze mlitaria" jest zdjęcie odrestaurowanego stuga właśnie z takim podnośnikiem. Sprawdzałem ustawienie śrub z jednej stronie i wszystko się zgadza. Mój ma kolor ciemno żółty, tabliczka znaminowa też fragmentami jest pokryta farbą, są resztki bić. Jak któryś z kolegów ma dokładne zdjecia takiego podnośnika to będę wdzięcznypzdr
suchy84 Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Na żywo jest bardziej matowy. Zdjęcia robiłem w cimnym pomieszczeniu telefonem i jakoś tak wyszło...
Pytanie
suchy84
witam
Taki podnosnik trafiłem u dziadka w stodole
Tabliczka znaminowa nieczytelna więc nie bardzo się orjętuje z którego roku...
Proszę o pomoc w id
pzdr
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.