bodajże w 1942lub1943r. do pradziadka który był pszczelarzem przyszli szwaby i wręczyli mu za drobną opłatą takie cudo, tzw miodarka, która teraz służy nadal mojemu dziadkowi. Mam odnośnie tej miodarki dwa pytania - czy częste było wspieranie pszczelarzy lub innych ludzi przez III rzeszę np po przez oferowanie sprzętów - i drugie pytanie, które mnie najbardziej interesuję, na miodarce jest jakby naklejka firmowa, trochę zniszczona. Czy ktoś potrafi powiedzieć co to za firma, ewentualnie wesprzeć się jakimiś linkami. wszystkich coś wiedzących proszę o pomoc PZdr. sudajew
Pytanie
sudajew
bodajże w 1942lub1943r. do pradziadka który był pszczelarzem przyszli szwaby i wręczyli mu za drobną opłatą takie cudo, tzw
miodarka, która teraz służy nadal mojemu dziadkowi. Mam odnośnie tej miodarki dwa pytania
- czy częste było wspieranie pszczelarzy lub innych ludzi przez III rzeszę np po przez oferowanie sprzętów
- i drugie pytanie, które mnie najbardziej interesuję, na miodarce jest jakby naklejka firmowa, trochę zniszczona. Czy ktoś potrafi powiedzieć co to za firma, ewentualnie wesprzeć się jakimiś linkami.
wszystkich coś wiedzących proszę o pomoc
PZdr. sudajew
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.