krycholec93 Napisano 28 Czerwiec 2008 Autor Napisano 28 Czerwiec 2008 Witam prosze o opinie na temat wykrywacza salamandra vlf.Jakie ma zasiegi i czy jest dobry jako pierwszy sprzet.POZDRAWIAM
armand Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Na pierwszy wykrywacz polecałbym sprzęt produkowany seryjnie przez firmę, z gwarancją. Salamandra, o ile się orientuję, nie spełnia tych kryteriów. Skąd u Ciebie ten niedorzeczny pomysł na kupowanie wykrywacza, którego nie ma w powszechnej sprzedaży?
kundzio11 Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Szanowny Panie A.czy to nie jest zawoalowana reklama?Znam wykrywacze które,nie są produkowane seryjnie a jednak są bardzo porzadnym sprzętem.Na moje pytanie jak zmodernizować pański sprzęt,nie udzielił Pan konstruktywnej odpowiedzi.Propozycja zakupu owszych"modeli,to jest ignorancja.Nie oczekuję odpowiedzi od Pana,nie mam także ochoty na dyskusję.Proszę konkretnie odpowiedzieć pytającemu,albo wcale .Z całym szacunkiem~KUNDZIO 11
krycholec93 Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Napisano 29 Czerwiec 2008 Ten wykrywacz akurat ma gwarance 3 lata.
armand Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Odpowiadam na pytanie Kundzio11: Proszę konkretnie odpowiedzieć pytającemu,albo wcale "Na pierwszy wykrywacz polecałbym sprzęt produkowany seryjnie przez firmę, z gwarancją. To jest powtórzenie mojej poprzedniej odpowiedzi.I na każdy wykrywacz, na ten drugi, trzeci i czwarty.I to jest konstruktywna odpowiedź.
jacks Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 w ogłoszeniu widziałem Salamandre z gwarancją. A ile miesięcy gwarancji Armand udziela na swoje wykrywacze???
explosivelabs Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Po wypowiedziach pana A na różnych forach nigdy ale to przenigdy nie zakupie i nie polece nikomu wykrywacza produkowanego przez jego firmę. Wolę już kopać tysiące dołków po byle podkowę czy garść gwozdżi za pomocą jabla niż uzywać sprzętu który jest wychwalany i wciskany na siłę. Możecie się ze mną nie zgodzić ale takie jest moje zdanie.
armand Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 A jaka firma jest producentem Salamandry? Bo jeżeli nie jest to zarejestrowana działalność gospodarcza, to nie ma podstaw do używania pojęcia gwarancja.
jacks Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Zastanawiałem sie nad Salamandrą jako drugą wykrywką, nawet jezeli wykrywacz składany jest w garazu. co z tego że jest firma Pana A, która udziela gwarancję na swoje produkty, ale która nie szanuje swoich klientów. Byle bład wypominany jest brakiem wiedzy z okresu szkoły podstawowej, pominę obraźliwe teksty z których Pan A słynie.
armand Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Tak wygląda dyskusja ze specjalistami: jacks i explosivelabs , którzy przy najbliższej okazji poskarżą się ponownie na forach na mój brak szacunku. Brak argumentów jest zastępowany zaczepkami z ich strony. To może teraz adminin im wlepi żółtą kartę?
kijow Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 ja kupiłem ten wykrywacz i po kilku wyjściach w teren rozbiłem go o drzewo a miałem już kilka wykrywaczy w swoim życiu ale ten to najgorsza lipa ze wszystkich
krycholec93 Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Napisano 2 Lipiec 2008 Dziękuje za odpowiedzi.A ton pana A. w stosunku do mnie nie był zbyt miły i odpowiedz nie była na temat.Lecz nic się nie dzieje, zakupiłem garretta ace 150.POZDRAWIAM!
maraas17 Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Panowie wy chyba nie wiecie co piszecie. Salamandre mam od ponad 2 lat miedzy czasem mialem i inne wykrywki,i wraz chodze salamandra.Jestem z niej bardzo zadowolony i z pracy i z zasiegu.Zasieg ma taki sam jak proksima.Aco do gwaranci jesli mam jakis problem dzwonie do pana Grzeska umawiamy sie na dzien i problem jest zlikwidowany lub wlepszony takrze co do gwarancji polecam i do poszukiwan polecam bardzo dobry i nie drodi spszet na militarke i monety.POZDRAWIAM!!!
gromek1 Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 mam pytanie interesuje mnie wykrywacz salamandra czy mogli byście napisać jej osiągi i czy dobry był by na małe i duże przedmioty na przykład monety i militaria jakie ma zasięgi w ziemi i jaka sonda jest najlepsza interesuje mnie ten wykrywacz z Puław NA
Thomson. Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Salamandra to raczej nadaje się na żelastwo. Oczywiście można nią szukać monet ale jest to żmudne, ponieważ to typowy statyk. Jeżeli chcesz szukać nią kolorków i militarki to weś średnią cewkę.Przykładowe zasięgi dla średniej cewki!!!Hełm- 1,10 mBagnet 60 cmpucha pg 80cm
detekta8 Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 jestesm uzytkownikiem salamandry juz od roku i musze przyznac ze na poczatku bylem zadowolony z niej ale teraz jednak nie wystarcza i rozgladam sie za czyms mocniejszym stabilniejszym bo troszke jednak jest problemow w z jej uzytkowaniem rozstraja sie czesto nie pracuje stabilnie w roznym terenie: wilgoc, mróz, duzy wiatr nie mam tu zamiaru zachwalac swojego sprzetu bo nie jest to sprzet z najwyzszej połki oczywiscie ma tez swoje zalety bo zasieg na militarce jest niezly zwlaszcza przy wolnym przmeitaniu bo pobiegac to sie z nim nie da puche z maska znalazlem tak na pol metra pod ziemia mialem jeszcze kilka niezlych dolkow kane po mleku wykopalem z ponad metra na duze przedmiot jest super ale na moniaki absolutnie nie dyskrima pominie gwozdzie ale juz odlamki zlapie wiec jesli na militarke pomimo paru wad polecam za ta kase ze srednia cewka ale jesli na drobnice to ace na poczatek
tottek Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Witam!A ja bym się nie zgodził z tym , że salamandra" jest słaba na monetki i kolorową drobnicę, tylko po prostu trzeba się z nią obstukać. Chodzę już z nią ponad cztery lata i jestem zadowolony. Fakt, pobiegać to się z nią nie da. Im wolniej i dokładniej machamy tym więcej fantów wychodzi nawet z miejsc wcześiej odwiedzanych. A co do wad to zbyt duży ciężar(po 3-5 godz. w terenie to jednak ręka trochę słabnie :-) ), brak wskaźnika naładowania baterii(pewnie dlatego, że i tak wystarczają na wiele godzin - na alkalicznych można śmigać conajmniej dwa miesiące i to dosyć intensywnie), trochę się rozstraja to fakt ale doświadczony użytkownik na pewno da sobie radę.A zasięgi ma naprawdę zadowalające, porównywalne z wykrywkami markowymi i o wiele droższymi.Pozdrawiam tottek!
madmax78 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Z tego co mi wiadomo, to pierwsze egzemplarze salamandry były ok. Sytuacja sie zmieniła, kiedy autor tego wykrywacza odsprzedał prawa do tego projektu.Nowy producent nie radził sobie z tym tematem.
szczurek_1979 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 jak koś chce komercyjnie zająć się poszukiwaniami to salamandra nie jest dla niego, tak jak tootek napisał nie bardzo da się poganiać z tym sprzętem bo ominie dużo sygnałów. Ale jeżeli ktoś lubi na spokojnie chodzić i spacerować delektować się swoją pasją a nie ganić z językiem na brodzie i z ogniami w oczach to nie ma jak salamandra. Owszem brakuje mi w niej lepszej stabilności pracy i namierzania celu ale nie ma rzeczy idealnych ;-) i nie jest prawdą że salamandra to przeważnie na militarkę, sam trafiałem boratynki czy grosiki a nawet ułamane uszka od guzików. Jak dla mnie salamandra jest wystarczająca, to na prawdę spoko sprzęt. Chodzę na bateriach duracela i jeszcze nigdy nie zawiódly mnie ani baterie ani sam sprzęt... pozdro...
grzech Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 WitamMadmax jakich praw przecież prawa do produkcji Fishera 555 może mieć tylko firma fisher a nie pan Aleksander który kiedyś składał ten wykrywacz pod nazwą Salamandra a obecnie składa go pan Grzegorz pod nazwą Salamandra S5.A tak na marginesie to zmiana producenta wyszła tylko na dobre potencjalnym klijentom niższa cena,lepsze osiągi,dłuższa gwarancja plus jakieś tam zmiany konstrukcyjne.No i mam wiadomość dla Armanda niestety człowiek który produkuje Salamandry prowadzi działalność i gdzieś ma zamieścić swoją ofertę w internecie tak abyś mógł odczytać sobie regon,nip,itp.pozdr.
madmax78 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Z rozmowy z panem Aleksandrem błędnie wywnioskowałem, że salamandra to jego projekt.W każdym razie pan Aleksander odstąpił dokumentacje tego wykrywacza na zasadach bliżej mi nieznanych. Miałem możliwość porównania salamandry robionej przez All-a i tej, która jest produkowana obecnie w tej drugiej da się zaobserwować niewielkie problemy ze stabilnością.
armand Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Jak na razie to ma zarejestrowany nr telefonu i adres emailowy. Brak rejestracji firmy i sprzedaż towaru po zaniżonych - nieopodatkowanych cenach podlega ustawie karno- skarbowej i ustawie o nieuczciwej konkurencji. Sytuacja jest taka, jakby nielegalny chałupnik za połowę ceny sprzedawał garnitury przed sklepem z garniturami. A te garnitury sprzedawane w sklepie szyją w fabrykach Wasze mamy, które za chwilę mogą być zwolnione z pracy z braku zamówień.Tak, rzeczywiście, jest to sytuacja dobra dla klientów. Trzeba być... [wpiszcie co chcecie], żeby tak uważać.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Madmax, może i jego projekt, ale to taki projekt ze nie za bardzo wiem co tam było do odstępowania. Jest duża szansa, że wywalając niechcący bigos na podłogę kawałki kapuchy ułożą się w schemat detektora, i to lepszego :))))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.