Der Panzerfahrer Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 jak w temacie. dizs na ebay znalazlem wlasnie cos takiego... sprzedajacy przedstawil to jako 4-fach Wurfgerät 40 2832 cm auf Panzer IV" mimo poszukiwan na google niczego nie udalo mi sie znalezc. dlatego prosba do kolegow forumowiczow, jesli macie jakies wiadomosci na temat tej egzotyki" prosze sie dolaczyc do dyskusji. facet sprzedaje to jako model 1/35 mam jeszcze kilka zdjec tego modelu wiec moge wstawic (oczywiscie jesli administracja nie ma nic naprzeciw)zdrow panzerfahrer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Widoczne na zdjęciu podwozie należy do Pz.IV ausf. E lub D. Model z witryny ebay ma podwozie Pz.IV Ausf.F. Czy istnieją inne zdjęcia tego pojazdu. Spielberger w Der Panzerkampwagen IV und seine Abarten" nie wspomina o nim słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Druga sprawa co to za wyrzutnia?? Mnie by pasowała obudowana blachą 10 prowadnicowa wyrzutnia 150mm z maultiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Wyrzutnia czterolufowa" Wurfgeraet 40 dla pocisków o kalibrze 28 lub 32 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Na Achtung Panzer!" podpisany jest tak:PzKpfw IV Ausf C/D/E mounted with rocket projectors (experimental)"I dalej w necie znalezione:It was also planned to arm Panzerkampfwagen IV Ausf C/D/E with four 280mm or 300mm rocket projectors mounted in a special turret, which replaced the standard one. Turret consisted of forward mounted cabin with machine gun and rear mounted hydraulically operated launching frame. Single prototype was produced and tested although full-scale production did not take place. It was designated as Raketenwerfer auf Fahrgestell PzKpfw IV."Żródło:http://die-cast-army.over-blog.com/article-3459995.htmlPozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 gracias, wiec jednak projekt bez uzycia w jednpstkach liniowych. ciekaw jestem ile takich projektow powstalo na deskach w czasie wojny?? sami przyznacie ze znalezc cos nowego, nieznanego to wielka frajda...zdrow panzerfahrer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 polecam e-bay tam sie potrafią trafić gratkiwydaje mi sie że dragon zrobił model tej wyrzutni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.