norbert lat 13 Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Witam, mam pytanie, czy da sie wyjac splonke z wytrzelonej luski? Konkretnie chodzi mi o mosina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 A po co ci wyciągać spłonke z wystrzelonej łuski???troche to nie ma sensu...czy może ta łuska jest cała i nie chcesz tutaj wywoływać zamieszania pisząc że jest wystrzelona??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 hmm norbert , pisałeś że twój nick się trochę przeterminował ale po tym co napisałeś to chyba jednak nie :)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 nie wiem czy się da wyjąć, ale da się przewiercić(robiłem kiedyś takie cuś do klucza). Nie wiem jaki jest twój poziom inteligencji, ale jak jest niezbita to jej nie ruszaj, tym bardziej wiertłem. A, przypomniało mi się że z łusek od strzelby da sie je wybić od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Panowie!Ostrzegam, ze informacje na temat sposobu rozbrajania niewybuchow/niewypalow etc etc... - (a pytanie wg mnie zmierza w tym kierunku) - zagrozone jest banicja na naszym foum.Kazdy mysliwy wie (powinien wiedziec) w jaki sposob elaboruje sie amunicje i proponuje w tym kierunku zadac pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 chce sobie zrobic breloczek z wystrzelonej luski, wielki halo, jeszcze o terroryzm mnie posadzicie zaraz. Jak nie macie nic ciekawego do powiedziednia tylko marudzenie i domysly jaka ta luska jest to sobie darujcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 A pozatym co bym mial na celu w wyciaganiu niezbitej splonki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Daj foto jak skończysz, też coś takiego chciałem zrobić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 skoncze jak ktos mnie pokieruje jak to zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 poszukaj jakiegos mysliwego znajomego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 albo idź na Komisariat -tam ci pomogą w rozbrojeniu :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 to nie bylo smieszne :>Mail... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 a i tak jeszcze z formalnosci? czy jak wyjme splonke to bede mial dziurke na wylot czy jeszcze bede musial cos wiercic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 powinna byc dziurka na wylothehehe sorry ale mi sie z czym innym skojarzylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 A ja myślę, że dziurki na wylot nie będzie tylko kanaliki małe;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 tak wygląda łuska z wyjętą spłonką.widzisz na dnie jest jeszcze kanalik, trochą za mały żeby coś zamocować, więc nie kombinuj, tylko weź małe wiertełko, łuskę wkręć w imadło i wio!!! a i jeszcze robisz to z łuski wystrzelonej!!!!, nie przewiercaj niezbitej spłonki!!!ja miałem bryloczek z łuski od mosina, ale ktoś mi go podpieprzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Pytanko do fachowców-czym grozi przewiercenie niewystrzelonej spłonki? Zastanawiam się czy faktycznie może zrobić kuku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Kuku to moze nie ale huku, sama splona oczywiscie :) i wiecie moze czy jak zamontuje" czubek na kropelke to sie bedzie trzymac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 a ja robiłem breloczki, ale przewiercałem łuskę, z boku, w dziure kułko i ciach do kluczy, bez kombinowania ze spłonkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbert lat 13 Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 tez tak probowalem ale mi sie wiertlo zeslizgiwalo z luski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 precyzyjnie wywiercisz tylko wiertarką stołową-z tzw. rączką, pocisk montujesz w imadełko i rączką opuszczasz wiertło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 a robie sobie najpierw cechę", wgłębienie gwoździem i sie nie ślizga :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 może zrobić kuku Swiety82, ale nie musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.