okejos Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum22/023_copy2.jpg ETIOPIA 2005to nastepny elelment reko do zwalczania. wiem ze do wygląda widowiskowa ale bardziej groznie wygladaja konce helmów wystające nad krawędzia pancerza.barbarossa w sanoku uczyniła pewien krok w reko i zołnierze zachowywali sie bardziej bojowo a nie widowiskowo. napchane oteki to nastepny temat. a poza tym gratuluje imprezki byłem rok temu i było fajnie wiec jak w tym roku było lepeij to zpozazdrscic ze nie byłem i pogratulowac organizatorom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandela Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Nie ETIOPIA 2005 tylko runda honorowa po zakończeniu inscenizacji. Czasami warto poznać kontekst a nie od razu pisać durne wpisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,5406490,Odlotowo_na_pikniku_lotniczym.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Bylem , byłem i może być. Jakąś galeryjkę się skleci i filmik sie zrobi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Rekonstrukcja po Polsku czyli PK na M-72 OT-810 i Amerykanie z Mauserami, ale dla laika ładne."Nie tylko po Polsku.Będąc kilkakrotnie w Anglii na Military Odyssey, widziałem amerykańskich spadochroniarzy z pepeszami i MP40, angielska piechota strzelała z Mauserów, a Niemcy ze Stenów i... nikomu to nie przeszkadzało. Może i u nas w końcu przestanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Pierwszy raz od ponad roku byłem na rekonstrukcji w cywilu. Było naprawdę bardzo fajnie. Największą zaletą była duża liczba amunicji (podobno 50 pestek na głowę) i broń automatyczna. W końcu rekonstruktorzy mogli postrzelać. Całkiem niezła pirotechnika. Ziemia dudniła a widownia puszczała ochy i achy". Dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandela Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Do Okejosa.akurat to zdjęcie, które skomentowałeś było zrobione tuż po inscenizacji, kiedy biorący w niej udział przejeżdżali obok widowni. Do jagody.To dobrze, że chociaż dla Laika ładne. Z takim nastawieniem jakie masz to w ogóle lepiej nie zajmować się rekonstrukcją. Może jesteś specjalistą dziedzinie sprzętu, ale jeżeli chodzi o realia polskiej rekonstrukcji to akurat Ty jesteś Laikiem. Niestety ciężko na inscenizacji o legalnie strzelającą MG-34 bądź MG-42. Myślę, że musisz się z tym na razie pogodzić dopóki w Polsce nie zmieni się prawo. Jeżeli chozi o motory czy pojazdy to już mi się nie chce tego komentować bo zarzuty są poprostu śmieszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Okejos, fotka z załadowanym OTkiem zrobiona została podczas rundy honorowej, już po inscenizacji. W jej trakcie absolutnie nie byo takich obrazków. Zresztą po Wyrach 2007 takich przypadków na szczęście jest już coraz mniej.Przy okazji: GRH Festung Breslau serdecznie dziękuje organizatorom (władzom MLP, GRH Big Red One i przede wszystkim Pepemu) za zaproszenie i świetną imprezę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 A to zwaracam honor .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qumak Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 GRH 17 Infanteriedivision" równie serdecznie co koledzy z Festung Breslau dziękuje organizatorom (władzom MLP, GRH Big Red One i przede wszystkim Pepemu... kolego wielkie dzięki) za zaproszenie i świetną imprezę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Kol. Jagoda czy spodziewałaś/eś się na rekonstrukcji w biednym kraju oryginalnych Tygrysów i Panter? W kraju, w którym najpierw przez 40 lat wszystko co niemieckie [i nie tylko] wysyłano do hut, a później [prawie] wszystko co pozostało zamieniano na marki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 A tak na marginesie, to nie same podróbki" były, oryginały też... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Albo ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Mnie najbardziej powalił" ten sołdat z czasami" na ręce...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz666 Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 tak moze amerykanie biegali z mauserami ale prosze mi znalesc firme ktora wypozycza garandy lub lee-enfield. Bron automatyczna na imprezach to najwiekszy problem bo maja ja wlasciwie tylko czesci zeby byly to mg a tak trzeba liczyc niestety na polskie wojsko. latwo sie krytykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 leeenfildy ŁWF a garandy Komacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz666 Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 zwracam honor. ale nikt nie zaprosi 3 firm z bronia na impreze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2008 A ile właściwie sztuk stg z WP " było na imprezie?Ja jeden widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe1962 Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Dziękuję za uznanie -warto było dla takiej udanej imprezy troszkę popracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2008 Obiecane fotki :http://picasaweb.google.com/to17071990/VMaOpolskiPiknikLotniczyWKrakowie29062008Filmik sie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Proszę nie traktować tego postu jako pyskówki.Po pierwsze jeśli chodzi o fotki można było zamieścić takie na których jaskrawe zapożyczenia nie są aż tak widoczne (m-72 z PK).Po drugie szanowni rekonstruktorzy odwiedzam różne forum m.in rekon. i wiem jak traktuje się na nich nowe grupy (wszyscy jadą po nich równo), natomiast jak się wytknie jakieś niedociągnięcia wyjadaczom" to zaraz pojawia się święte oburzenie. Rekon. w swej idei ma być odwzorowaniem oryginału a nie wariacją na temat.Po trzecie widownia w większości się nie zna i im jest wszystko jedno co ów żołnierz ma na grzbiecie, bądź dzierży w dłoni, grunt żeby błyskało i robiło dużo huku.Po czwarte jak jest się 20-30 a może nawet 50 metrów od inscenizacji to i tak nie widać szczegółów ale ... (tu patrz pkt nr 1)Pozdrawiam i kłaniam się organizatorom bo wiem ile zorganizowanie takiej imprezy kosztuje (nerwy, czas,praca, kasa). Nie było mnie na tej imprezie ale znając życie nie zauważyłbym tych niedociągnięć, o których pisałem wyżej.Pozdrawiam serdecznieMJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Zdjęcia robione epokowym aparatem Argus C3 używanym przez GIhttp://fran.fotosik.pl/albumy/464035.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Rewlacyjny pomysł z tym Argusem C3 :) Bomba !Tylko chyba lepiej walić czarno-białe filmy ? Ale i tak super, bez porównania do cyfrowych fotek ... ;) Macie więcej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2008 Taka przystawka...http://pl.youtube.com/watch?v=7UN_SpVgwPE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik_ Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Zdjęcia od GRH Razwiedka:http://razwiedka.rus.mil.pl/category/19_krak_w_2008.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.