Skocz do zawartości

Ponownie polskie obozy, polskie komory"

martian.

Rekomendowane odpowiedzi

zgodzę się wujekblacha ale nie jesteśmy semickim krajem wiec inaczej bym to ujął, jest to jawna napaść i oczernienie nas w oczach innych! Antypolskie przejawy są i będą... tak jak mówi się o tych dzieciakach co się golą na główkach i kochają zbrodniarza i niszczą nagrobki po cmentarzach tylko przez to bo pisze po hebrajsku ... od dawano próbowana to nam kleić ze to my zabijaliśmy np.sprawa jedwabne...zgadza się trafiali się kolaboranci..ale z moich okolic jak sie dowiedzieli o tym z NSZ lub ak to na wozie sad i odstrzał.

Nie bądźmy naiwni. Niestety to nie głupota, niedouczenie, czy niewiedza, lecz forma anty-polskiej propagandy, która jest często propagowana na zachodzie. Tak jak rzecznik MSZ-tu powiedział nie ma dnia kiedy by ktoś nie oczerniał Polski, szczególnie w sprawach holokastu. Większość ludzie na zachodzie jest w tych sprawach ciemna i taką propaguche łykają, i potem w gazetach i publicznie takie informacje" wypisuja. Podobnie ze wschodnich gazet ostatnio czytaliśmy o tym jak to Polska rozpętała wojnę, i jak Katyna to albo nie było, albo było dużo mniej, a najlepiej to wszystko razem i to nie sowieci tylko tajemniczy naród Nazistow. Każdy taki incydent należy nagłaśniać i z tym walczyć, bo inaczej przejdzie to do kolektywnego myślenia naszych zachodnich sprzymiezencow.

Nie, nie cały świat przeciwko nam. W afrykańskich gazetach nie ma wzmianek o polskich obozach koncentracyjnych. W Islandii też rzadko o tym pisza. Ale często pojawia się ta nie-miła wzmianka w Kanadzie, w prasie z Nowego Jorku, lub w brukowcu z Londynu. A nawet czasami gazetki franzuzkie i hiszpańskie coś o nas palna. Czyli zachodnia prasa, czy to przez niedouczenie (w co wątpię), czy też specjalnie, po trochu nam zawsze soli na ranę nasypia. A teraz kiedy mamy świętego Punynia wschodzącego co rano na wschodzie, to sterowane przez niego kremlinowskie gazetki też chcą się ze wszystkiego co źle obmyć, i zwalić wszystko na swoich zachodnich sąsiadów, bo tak łatwiej historię pozmieniac.

Mieszkam w tej chwili w Walii a moje pociechy w wieku 10 i 14 lat chodza tu do szkoly i uwiezcie mi że po roku ich nauki mam 100% pewność że zrobiłem im krzywde. Poziom tutejszych szkół jest tragiczny pod kazdym względem!!! Mój 10 latek jest w stanie zagiac" nauczyciela wiadomosciami dotyczacymi II wojny. W Polsce tez potrafił ale ile nas to czsu i wysiłku kosztowało:). A tutaj to jak narazie to przedszkole dla obydwu!!! Ze wszystkiego oprócz j. Angielskiego. Ale jestem jednego pewien dociagajac poziom nauczania do zachodu zaczynamy tworzyc mierne niedouczone społeczeństwo!!! I na koniec co do artykułu to moim zdaniem wychodzi właśnie ich ignorancja i niedouczenie. Ci ludzie w 89% nie potrafia nawet pisać poprawnie w swoim jezyku!!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie