krystian-szabla Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2008 Witam ktos sie wybiera na reko bitwy o Srebna Gore? Oto info zamieszczone na http://www.poniatowski.org.pl/Miło mi poinformować, że wzorem lat ubiegłych również w tym roku zostanie zorganizowany biwak historyczny połączony z inscenizacją batalistyczną. Organizatorzy- Urząd Gminy Stoszowice Forteczny Park Kulturowy w Srebrnej Górze Infanterie Regiment von Alvensleben (No 33) Termin- 20 - 22 czerwca 2008 Miejsce- Twierdza Srebrna Góra - biwak na Bastionie Miejskim, inscenizacja na stokach Ostroga. Szczegółowy program pojawi się do końca tygodnia w sieci. Warunki Jak zwykle do dyspozycji gości będzie miejsce na obóz lub kazamaty, posiadamy już cały szereg prycz, więc dla hardcorowców jak znalazł. Słoma, drewno, woda, prowiant suchy i jakiś ciepły posiłek też. Zwrot kosztów podróży i transportu armat w zryczałtowanej formie. Kwoty również pojawią się ale nie spodziewał bym się rewelacji. Ramowy program Piątek 20.06 Przyjazdy i zakwaterowanie Sobota przed południem - gra wojenna, czyli takie podchody Sobota po południu - inscenizacja, nawiązująca do ataku wojsk oblężniczych na szańce zewnętrzne twierdzy w czerwcu 1806 - szaniec mam nadzieje załatwić autentyczny, aczkolwiek nieco splantowany Atakującym przydadzą sie saperzy, obrońcom lekka piechota. Sobota wieczór - to sami wiecie. Nie planuje się defilad, przemówień, okrzyków na cześć itp. Uczestnicy Impreza z limitowaną ilością uczestników do 120 osób, przeznaczona w głównej mierze dla chcących sie bawić w epokowe wojsko. W zgłoszeniach proszę o informacje czy rezerwować miejsce na namiot czy wiązkę słomy na klepisku. Zgłoszenia kierować do mnie w.olszewski@gmail.com lub UG Stoszowice, Pani Małgorzata Chmiel promocja@stoszowice.pl Dodatkowe atrakcje Istnieje możliwość zorganizowania krótkiej (ok. 3-4 godziny) wycieczki w celu obejrzenia kilku szańców z budowanego przez Gneisenaua w roku 1813 obozu warownego. Byłby to jeden szaniec artyleryjski dla dział 24 funtowych i trzy dzieła piechoty (każde inne). O ile będą chętni to w zależności od ilości można podjechać samochodami lub załatwić busa. Termin do wyboru niedziela albo piątek. Serdecznie zapraszam, bo warto zobaczyć. Proszę również o informacje czy ktoś z koleżanek/kolegów byłby zainteresowany dosiadaniem na inscenizacji. Nie obiecuję, ale jak będą chętni może się da załatwić. Ostrzeżenie. Vorsicht. Ci co byli to wiedzą, że miejsce jest prześliczne ale i przetrudne, ale przez to jeszcze bardziej urokliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 jeżeli dopiszą warunki to młodsza ekipa 'Twierdzy Częstochowa' się stawi.Nie dało rady do lidzbarka, ale może tym razem damy radę.pozdrawiam!Dawid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2008 armaty grzmia ze w Czestochowie tez niedlugo bedzie bitwa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 jednak nie damy rady do Srebrnej Góry :(jak najbardziej zapraszamy do Częstochowy, kule świszczą że w połowie Lipca ;)ps. pisz na gg bo stracilem.pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 18 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2008 ok :) moze wybiore sie do was ale niestety jako singiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 ja jeszcze nie wiem czy bede walczyl czy siedzial w sztabie pod Jasną Górą, ale zapraszamy jak najbardziej, a wybierasz sie moze do Henrykowa 5-6 Lipca?pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Podobało mi się, dzięki! Na pewno zjawię się za rok.Widz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 28 Czerwiec 2008 Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Byłem widziałem całkiem przyzwoicie zrobione szkoda tylko że tak mało wojsk brało udział w boju może za rok dołączą inne grupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 tak to wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 znajome twarze, artyleria walczy, piechota w pył :-)już niedługo Częstochowa i Złoty Potok, podeślę info około Niedzieli.pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.