8total4 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 wym. 2.5 x 2 cm , wygląda na stary lub wykonany ręcznie, proszę o id i pomoc w datowaniu :)z góry dziękuję.Na tej stronie widac motyw krzyża, serca i coś jeszcze?pozdro!
8total4 Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 druga strona, niesety nic nie przychodzi mi do głowy jesli chodzi o skojarzenia..liczę na waszą inwencję :)pozdro!
karpik Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 JVC- znany symbol:)Kiedyś się więcej rączkami robiło.
8total4 Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 też myślałem od razu że to jakiś symbol maryjny, a jak datować ten przedmiot? Chyba będzie to ciężkie??dzieki wielkie i pozdro :o)
kopijnik2 Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 nie jakiś...ustalony i popularnymam fotki - tylko się zejdzie...patrz na ołtarzach bocznych-kaplicach zwieńczenia centralne ornamentu...
8total4 Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 zwiedzę okoliczne kościoły i kapliczki, może dowiem się czegoś ciekawego..na ktory wiek byś stawial kol. Kopijnik?pozdro!
kopijnik2 Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 datowanie - tego typu obiektów, jest baaardzo ryzykowne...logika:wyrób ludowybiedakult maryjnysamoróbkamiedź - wtórnie wykorzystanaznak - wydaje mi się - upowszechniony w baroku----------------jak się nie wie, to wystarczy wskazać przełom XVIII/XIXw."lub ciut później ...
8total4 Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 też dążyłem myślami do ludowej bądź wojskowej samoróbki, niestety zbyt duży przekrój wydarzeń w danej okolicy, co nie pozwala na bliższe bratanie go z którąkolwiek epoką.mimo wszsystko dzięki piękne, a fant cieszy bo prawie unikat :)pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.