von Neumarkt Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 Witam,zastanawiam się co to za ustrojstwo,wygląda jak łuska ale nie ma kryzy a co ciekawsze nie posiada spłonki.Długość 57 mm,kaliber ok.8 mm.
von Neumarkt Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 Bicia w miejscu gdzie normalnie znajduje się spłonka.
von Neumarkt Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 Miejsce po pocisku"?,z góry dziękuje za pomoc i identyfikację v.N .
von Neumarkt Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 Nareszcie wróciła do mnie suwmiarka,więc mogłem zmierzyć głębokość,a ta równa się 54 mm,czyli boczny zapłon też odpada,pozdrawiam v.N .
sudajew Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 pierwszy raz na oczy widzę takie cudo, nie jest to nabój bocznego zapłonu przypadkiem??
Trooper85 Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Też mi wygląda na oczniaka". Szukałem tego cudaka na municion.org i nic. Najciekawsze, że ta łuska nie ma kryzy.
kopijnik2 Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 to może świadczyć o specjalnym zastosowaniu...urządzenie jednostrzałowenabój w oprawie1. rusznikarski2. do uboju zwierząt
Pytanie
von Neumarkt
Witam,zastanawiam się co to za ustrojstwo,wygląda jak łuska ale nie ma kryzy a co ciekawsze nie posiada spłonki.Długość 57 mm,kaliber ok.8 mm.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.