Hebda Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 arbait.koło nieporętu.przy łopacie.odkrywa się stanowisko warstwami,po ok 10cm wgłąb .stanowisko ok 40x6metrów.płacą skromnie 8zł/h znaleziono na razie jakieś spinki z brązu,ozdoby,odłamki od moździerza jak i cały pocisk(osobiście wygrzebałem sam stabilizator,we wtorek),pełno skorup z porcelany itp itd.prace wciąż coraz głębiej.. czętni na 8godzinną harówke za marne grosze?Pozdrawiam H
Hebda Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 ha,dziś wypłata:) elegancko:) jak się człowiek wkręci po pierwszym dniu pracy,to jest zaje..fajnie:Dw ramach premii" dostałem stabilizator od moździerza:Ppiękny stan,z głębokiego piasku :):)i tak by w magazynie rdzewiał....a tak...pamiątka:)nie ma więcej chętnych?szkoda<lol>Pozdrawiam:P
Hebda Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 jedzie się z wawy,z pętli na żeraniu autobusem.ok25minut.wysiadasz,i od razu przy przystanku. z wawy idealny dojazd:D
Jadzia Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 Witam,a kto prowadzi te wykopaliska?pozdroJadzia
Hebda Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 firma archeologiczna,wynajęta przez inwestora który chce na tej ziemi wybudować osiedle.i jakoś tak z prawem budowlanym jest,że najpierw musi teren zostać zbadany przez archeologów..oki,podam Wam ofertę tej pracy.tak jak ja ją znalazłem:) :Praca na wykopaliskach archeologicznych Nr referencyjny ogłoszenia: 53453265 Miasto: Warszawa Data dodania: 26/05/2008 Szukamy pracowników fizycznych (uczniów, studentów, bezrobotnych, od 18 do 60 lat) do pracy na wykopaliskach archeologicznych pod Nieporętem, niedaleko szosy Warszawa-Nieporęte. Dobry dojazd autobusowy, praca na umowę-zlecenie lub o dzieło. Stawka 8-8,5 zł/godz. netto, 8 godzin dziennie, od poniedziałku do soboty (możliwość umówienia się na krótsze okresy). Kontakt :602.499.910608.202.079504.083.831
abcd Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 Zajęcie typowe dla hobbystów bo pensja frajerska,25 lat temu gazeta harcerska¨Swiat Młodych¨ organizowała młodzieżowe obozy archeologiczne z pracą na wykopaliskach w zamian była jakaś marna pensja,byłem na takim obozie pod Grunwaldem,traktowało się to rekreacyjnie i poznawczo bo o zarobku nikt nie myślał,starczył na symboliczne piwo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.