dyr.Dymalla Napisano 31 Maj 2008 Autor Napisano 31 Maj 2008 Witam. To moje pierwsze wejście na forum.Do tej pory byłem obserwatorem ale dzisiejsze znalezisko skłoniło mnie do poproszenia o pomoc w identyfikacji. To na pewno klamra z miedzi albo mosiądzu. Na przedzie jest to co widać???
dyr.Dymalla Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 Dodaję jeszcze fotkę sygnatury na odwrocie. Duże S, mniejsze i nieco w górze TE, duże G, mniejsze u góry LE. BE albo DE, FOURNITURES MILITAIRES.Czy należy przypuszczać, że to okres napoleoński? Niewiele wiem w tym temacie bo większość fantów to jednak niemiecka rzesza. Będę wdzięczy za każdą nową wiadomość.
dyr.Dymalla Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 jest sygnatura,duże S,małe i nieco w górze TE, duże G, małe w górze LE. Fournitures militaires" i wymiary- 6,5cm na 6,5 cm. W rogu w sześciokącie literka B.
pomsee Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Klamra oczywiscie francuskich saperow ale okres po polowie XIX w. czyli czasy panowania Napoleona III i pozniej.
dyr.Dymalla Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 strasznie sie ciesze ze znalazlem takiego fajnego fanta. dziekuje za identyfikacje.
dyr.Dymalla Napisano 31 Maj 2008 Autor Napisano 31 Maj 2008 Witam. To moje pierwsze wejście na forum.Do tej pory byłem obserwatorem ale dzisiejsze znalezisko skłoniło mnie do poproszenia o pomoc w identyfikacji. To na pewno klamra z miedzi albo mosiądzu. Na przedzie jest to co widać???
Pytanie
dyr.Dymalla
Witam. To moje pierwsze wejście na forum.Do tej pory byłem obserwatorem ale dzisiejsze znalezisko skłoniło mnie do poproszenia o pomoc w identyfikacji. To na pewno klamra z miedzi albo mosiądzu. Na przedzie jest to co widać???
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.