brzytwa Napisano 31 Maj 2008 Autor Napisano 31 Maj 2008 Jestem za zwalczaniem wszelkiego zła - w tym - mam na myśli (chodzi o mnie) - terroryzm, frakcje faszystowskie, militaryzm i zbrojenie. Doszły do mnie wiadomości dzisiejszego dnia, tzn. 30.05.2008r. z brukseli (nie osobiście z resztą, bo zostanę jeszcze osadzony za szpiegostwo) o wycofaniu pocisków kasetowych. Chwała za to! Chociaż Rosja, Chiny i USA tego traktatu nie podpisały - niestety. Ja, czyli Piotr Brzyszko, zostałem postawiony przed faktem dokonanym, który wyrażał się tym, że posiadałem historyczna broń pierwszo-wojenną, elementy broni i amunicji z tego i innego okresu, który daty fachowcy nie mogli precyzyjnie określić. Nikogo nie zabiłem, niczego nioe sprzedawałem, nie mam pojęcia o handlu starociami. Kocham Polskę - przepraszam - ale chyba II Rzecz Pospolitą!Kocham barwy, broń i tradycję!!! Dlaczego nikit nie wziął ze ściany pokoju zdjęć i map, które też tam wisiały, ale zawziął się na szablę (jak on to powiedział - czyli fachowiec). Cytuję ,,bo może część być oryginalna''. Więc powiadam wam: to jest kowalska robota.Nie chodzi mi oczywiście o kowala z szamotu, który wyklepia wam wszystko co chcecie. Chodzi mi o to żeby była sprawiedliwosć. Zostałem opisany w gazetach - przed zaznaniem, przed prostym wytłumaczeniem. Nikt mi nic nie powiedział, że będąc na komendzie trzy godziny i bez zarzutu to nic nie muszę mówić. Jednak za mnie przemówiło PAP. Nic nigdy nie chowałem, nic nie skryłem, ale tych Panów, którzy się nic ie znają w sprawnie do której przyjechali, bo to dla nich za trudne. Bóg - Honor - Ojczyzna - to dla nich nic nie znaczy! Dla mnie to bardzo wiele znaczy. Rządy się zmieniają, każdy ma inne prawa, ja uważam jednak, że ciągłaść Rzeczypospolitej powinna być zachowana. Co zrobić z nieśmiertelnikiem żołnierza niemieckiego, który zginął lub zgubił znak tożsamości pod Tomaszowem Lubelskim? Nie wiem co się z nim stało, ale ja go szanuję jako żołnierza. Mam rodzinę i czworo dzieci, i wyrozumiałą żonę. Robię to co kocham i zbieram (kolekcjonuję) nie dla siebie tylko dla dzieci, żeby wiedziały co to jest ojczyzna. W domu historia poparta eksponatami jest lepsza niż pani historyczka. P.S.I Zbieram piętnaście lat pamiątki o wojsku polskim (szczególnie lubelszczyzny) i chciałbym żeby dzieci kochały ten kraj, znały jego tradycje i żeby nikt ich nie zamykał do więzienia z powodu znajomości historii nowożytnej i związanych z tym pamiątek. P.S.II Chciałbym podziękować ustawodawcom o broni i amunicji historycznej za pomoc w krzewieniu historii w polskich szkołach. Z poważaniem Piotr B. Piotr BrzyszkoZainteresowanych sprawą proszę o kontakt.piotrbrzyszko@o2.pl
fraktal Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Nic złego nie zrobiłeś. Zgadzam się całkowicie z tym co mówisz. Nic się nie przejmuj, nie warto.
Swiety82 Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Durny Rząd, durne przepisy........ lustrację sobie zróbcie za nasze pieniądze, TO potraficie..... fraktal dobrze mówi, szkoda nerwów x/
traper6 Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Hmmm... ja ten temat przerabiałem już 3 krotnie. Za pierwszym razem to miałem mały remont, bo rwali mi błazerię. Nic nie wskórasz.Durne prawo, ale prawo.
zbyniek Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 W Polsce nikt nie może się wzbogadzic oprócz darmozjadów z rządu.Przychodzą do domu każdy przedmiot wycenią i mówią że jest to nie legalne bo można sprzedac za duże pieniądze.jak pisał brzytwa Kocham Polskę-ale chyba II RP.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.